Legea-i pentru proști! Prefectura Satu Mare menține în funcție un primar incompatibil!


Deputatul Partidului Național Liberal (PNL) Satu Mare, Romeo Nicoară, a luat poziție împotriva unor situații absurde, în care Prefectura Satu Mare pare mai mult că simulează aplicarea legii. Pentru că la nivelul județului Satu Mare nu prea ai cu cine să discuți, Romeo Nicoară se adresează direct Guvernului României.

De exemplu, la Socond este în funcție un primar declarat incompatibil, printr-o decizie definitivă și irevocabilă a celei mai importante instanțe din România – Înalta Curte de Casație și Justiție. De asemenea, Medieșul Aurit este fără primar despre un an și jumătate.

Deputatul Romeo Nicoară

Redăm mai jos punctul de vedere al deputatului Romeo Nicoară:

Guvernul Dăncilă doarme și localități din SATU MARE nu au o conducere legitimă:

– la Medieșul Aurit, Guvernul nu organizează alegeri parțiale, deși comuna nu mai are primar din februarie 2018 (1 an și 6 luni!).

– la Socond, prefectul (tot reprezentant al Guvernului) nu încetează mandatul primarului, deși acesta a fost condamnat definitiv în procesul cu Agenția Națională de Integritate din mai 2019.

Am depus două întrebări către premierul Dăncilă și vicepremierul Fifor pentru a lămuri situația. Nu putem sta așa la nesfârșit, cât îi convine PSD-ului să își țină oamenii în funcții!
Voi face public răspunsul la aceste întrebări”.


Un primar declarat incompatibil de Înalta Curte

Primarul comunei Socond, Ioan Crasnai, ales pe listele PSD, a pierdut definitiv și irevocabil procesul intentat de către Agenția Națională de Integritate. Acesta a fost acuzat că deținea concomitent funcția de primar și un PFA activ.

Ioan Crasnai a declarat recurs în dosarul 710/35/2015 la Înalta Curtea de Casație și Justiție, după ce a pierdut la Tribunalul Satu Mare și la Curtea de Apel Oradea. Astfel, completul de judecată nr.8 – NCPC – al Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins recursul, în data de 16 mai 2019, ca nefondat.

Acum începe distracția…

Ei, bine, până în prezent Prefectura Satu Mare s-a făcut că nu prea a auzit de această hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, o ”oarecare” instanță supremă. Scuza oficială: se așteaptă încă documentele de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Agenția Națională de Integritate.

Probabil se așteaptă motivarea sentinței, după care să se facă referatul secretarului comunei Socond, ceea ce ar fi sinonim cu o amânare de câteva luni. Dacă mai adăugăm și contestațiile prin instanță, poate prinde chiar sfârșitul mandatului în funcție.

Primarul de la PNL a fost ”făcut” pe repede-nainte

Un alt primar din județul Satu Mare nu a fost la fel de norocos. Este vorba despre primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, ales pe listele PNL, care a fost demis din funcție prin ordinul Prefectului județului Satu Mare, după ce a fost declarat incompatibil de către instanțele de judecată.

Zenoviu Bontea a fost declarat incompatibil de Înalta curte de Casație și Justiție pe data de 2 mai 2018, iar pe 21 iunie 2018, prefectul Filip a emis deja ordinul de încetare al mandatului. Într-o lună și jumătate! Pe baza unei simple MINUTE comunicate de Înalta Curte! Nici nu s-a mai așteptat ”hârtia” de la Agenția Națională de Integritate. Detalii…

La polul opus, Ioan Crasnai a primit sentința pe data de 16 mai 2019, iar acum suntem în data de 5 septembrie! Adică, au trecut aproape cinci luni și…nimic! Tragerea de timp este mai mult decât evidentă dacă luăm în calcul două situații PERFECT IDENTICE, tratate TOTAL DIFERIT.4 Comments on "Legea-i pentru proști! Prefectura Satu Mare menține în funcție un primar incompatibil!"

 1. Avem acuma ce am votat candva asta e asteptam pana la alegerile urmatoare

  View Comment
 2. Gică Contra | septembrie 5, 2019 at 21:37 |

  Dată fiind diferența de abordare din partea prefecturii înseamnă că în unul din cazuri a fost săvârșit un abuz în serviciu. Nu știu în care. Cei competenți trebuie să se pronunțe.

  View Comment
 3. lingaii cu pile raman pe posturi chiar daca legea le interzice.total nesimtire

  View Comment
 4. unii au invatat o lectie de la johanis ,ca nici pt el legea nu e lege cidoar pt cei prosti,alias liliana stanciu care la salvat pe excrocul imobiliar de la demitere drept pt care a fost promovata la curtea constitutionala.excroci si excrocherii?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Romeo Nicoara
Un deputat sătmărean propune tăierea pensiei speciale pentru funcționarii și parlamentarii penali

Închide