Liberalii, acuzați de cinism. Leș: Guvernul liberal lovește aproape zilnic cu oiștea în gard

Senatorul Gabriel Leș

Senatorul sătmărean Gabriel Leș a anunțat faptul că PSD a reușit blocarea unor articole din Ordonanța de Urgență pe sănătate dată de guvernul Ludovic Orban. Leș îi acuză pe liberali că s-au gândit doar la business-urile profitabile ale spitalelor private. PSD a reușit și blocarea proiectului promovat de PNL pentru modificarea admiterilor în Institutul Național al Magistraturii.

Gabriel Leș a precizat într-o postare pe Facebook că CCR a admis sesizarea depusă de PSD cu privire la modificarea admiterilor în INM.

“Guvernul liberal lovește aproape zilnic cu oiștea în gard. Astăzi, Curtea Constituţională a admis sesizarea PSD asupra proiectului referitor la admiterea în Institutul Naţional al Magistraturii (INM) și tactica ilegitimă a PNL de a recurge la angajarea răspunderii Guvernului. CCR statuează ca o astfel de procedură excepțională are la bază urgența, și nu oportunitatea politică de conjunctură”, scrie senatorul pe pagina sa de socializare.

Foarte important este și faptul că, grație majorității din Senat, PSD a reușit eliminarea unor prevederi toxice din OUG pe sănătate, a mai spus Leș.

“Cinismul politic al liberalilor prevalează și în raport cu probleme esențiale pentru români, precum domeniul sănătății. Astfel Partidul Social Democrat a reușit să blocheze momentan în Senat ordonanța ce pregătea terenul pentru privatizarea sectorului de sănătate. Grație majorității din camera superioară a parlamentului, senatorii PSD au reușit eliminarea unor prevederi toxice prin care PNL dorește ca pacientul să devină client, iar spitalele business-uri profitabile: Se amână pentru 21 aprilie 2025 intrarea în vigoare a coplății pentru servicii medicale prestate de sistemul privat”, spune Leș.

Care sunt articolele eliminate

S-a eliminat din OUG articolul: `Pentru bolnavii incluși în programele naționale de sănătate decontate din bugetul FNUASS, respectiv bugetul Ministerului Sănătății, precum și pentru cei care beneficiază de servicii medicale în baza art. 100 și art. 111, furnizorii publici și privați au obligația de a nu încasa sume suplimentare față de cele decontate potrivit actelor normative în vigoare’

S-a eliminat din OUG articolul: `Lista spitalelor private în cadrul cărora se pot organiza servicii medicale private de urgență se aprobă prin hotărâre a Guvernului În vederea verificării standardelor, spitalele private vor depune la Ministerul Sănătății documentația stabilită prin hotărâre a Guvernului”

S-a eliminat din OUG articolul: `Cheltuielile pentru îngrijirea pacienților aflați în stare critică sau cu acuze ce ridică suspiciunea unei afecțiuni acute grave care nu pot fi acoperite din sumele obținute pe baza contractelor încheiate de către spitalele private cu casele de asigurări de sănătate vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății. Sumele aferente decontului per caz nu pot depăși sumele decontate pentru cazuri similare din sistemul public de urgență’Fii primul care comentează! despre "Liberalii, acuzați de cinism. Leș: Guvernul liberal lovește aproape zilnic cu oiștea în gard"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Gabriel Leș, guvernul Orban, Ministerul Sănătății
OFICIAL. Primul caz de coronavirus în România. Pacientul, un tânăr, este într-o stare bună

Închide