Licitația pentru pasarela pietonală peste Someș a fost anulată. Care este motivul

Licitația pentru pasarela pietonală care urma să lege zona Careiului de Centrul Nou a fost anulată. Autoritățile au publicat anunțul pentru demararea licitației la începutul anului, iar după mai bine de o lună de zile, nu au primit nicio ofertă din partea firmelor de construcții. 

Licitația pentru Pasarela pietonală și velo peste râul Someș a fost anulată. Autoritățile au publicat anunțul de participare la începutului anului în curs, pe data de trei ianuarie. Pe 19 februarie era data limită până la care firmele se puteau înscrie la licitație, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Primăria a socitat și experiențe anterioare pentru cei care doreau să realizeze proiectul de la Satu Mare.

 “Ofertantul trebuie să facă dovada că a executat în ultimii 5 ani împliniţi la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor, lucrări similare în valoare cumulată de minim 12.000.000 lei fără TVA. Ofertantul va demonstra că a executat lucrări similare de tipul/natura şi complexitatea, cât şi din punct de vedere al rezultatului sau funcţionalităţii urmărite prin scopul contractului, cu cele supuse obiectului achiziţiei, ai căror beneficiari sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi. Prin lucrări similare se înțeleg: lucrări de construcţie nouă de pod/viaduct suspendat/hobanat/arce cu cel puţin o deschidere de minim 100 de metri şi având un profil transversal de minim 2 benzi de pista de bicicliști cu o lățime de 5,50 m,” cereau autoritățile.

La închiderea sesiunii, nicio firmă nu s-a prezentat. Licitația va fi reluată după refacarea documentației tehnice și actualizarea costurilor. 

Potrivit proiectului, pentru care NEPI a pus pus la bătaie 100.000 de euro, pasarela pietonală peste Someș este destinată și circulației velo, cu o lungime de 214 metri și lățime totală de 5,50 metri. Din punct de vedere structural, structura de rezistenţă propusă pentru deschiderea centrală este de tip arc dublu articulat, cu tirant.

Pasarela pietonală și velo va avea capetele amplasate pe cele două maluri la nivelul digurilor, pe care sunt amenajate alei de promenadă și la care se vor conecta traseele pietonale și pistele de cicliști prevăzute a fi realizate pe cele două maluri.

1 Comment on "Licitația pentru pasarela pietonală peste Someș a fost anulată. Care este motivul"

  1. Zona Careiului???

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre pasarelă pietonală
PROCEDURĂ. 13 milioane lei pentru pasarela pietonală în Satu Mare! Se licitează execuția

Închide