Licitație pentru spitalul regional din Cluj. Sute de noi paturi pentru pacienții din nord-vest

sursa: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii a lansat procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare pentru spitalul regional de la Cluj. Potrivit proiectului, unitatea medicală va oferi peste 800 de paturi pentru pacienții din zona de nord-vest a țării. 

Ministerul Sănătății a anunțat că a lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene (SICAP şi JOUE), procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului “Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj” şi servicii de asistenţă tehnică.

Valoarea estimată a contractului este de 68.604.513,80 lei fără TVA, iar depunerea candidaturilor se poate face până pe 17 februarie 2020.

” După cum am mai declarat, lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iaşi, pentru care am lansat oficial procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare. Câştigătorul desemnat are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitaţie şi construcţia efectivă a spitalului”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Potrivit estimărilor, spitalul regional de la Cluj va pune la dispoziția pacienților din zona de nord-vest a țării un număr de 849 de paturi, la care se adaugă centrel ambulatorii integrate.

Autoritățile spun că următoarea licitație va fi cea pentru proiectul spitalului regional Craiova, care va avea 807 paturi. Spitalul regional Iași va fi prevăzut cu 850 de paturi, mai spun reprezentanții ministerului Sănătății.

În ceea ce privește contractele de finanțare, aceastea ar trebui semnate în luna februarie, spun autoritățile.

“Proiectele pentru spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar în luna februarie 2020, estimăm semnarea contractelor de finanţare”, mai precizează ministerul Sănătății.Fii primul care comentează! despre "Licitație pentru spitalul regional din Cluj. Sute de noi paturi pentru pacienții din nord-vest"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Cluj, Ministerul Sănătății
VIDEO. Război între Florisal și Emil Boc! Primarul Clujului blochează un mega proiect imobiliar

Închide