Lidl se construiește în municipiul Satu Mare! Protopopiatul Ortodox a CEDAT!

E oficial! Consiliul Local Satu Mare a aprobat, cu 19 voturi din 20, proiectul privind construirea magazinului Lidl pe Drumul Careiului, în apropierea Bisericii Ortodoxe ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Au votat favorabil consilierii UDMR, PSD și PNL, doar consilierul ALDE Robert Pugner s-a abținut. Este important de menționat că ceilalți doi consilieri ALDE, respectiv Marcela Papici și Cosmin Rațiu nu au fost prezenți la ședință.

De această dată, nimeni nu a mai avut nimic de replicat. Nici reprezentanții Ldil nici reprezentanții Protopopiatului Ortodox.

Primarul Kereskenyi Gabor spune că s-a adus o singură modificare la proiectul discutat la ultima ședință a Consiliului Local. Este vorba despre acea perdea vegetală, care va izola viitorul magazin de Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Se pare că un rol foarte important l-ar fi avut Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, care i-ar fi îndemnat pe preoții parohiilor de pe Drumul Careiului ”să nu se opună modernismului”!

4

Interesant este faptul că reprezentanții Protopopiatului Ortodox nu au mai avut nimic de obiectat, astfel încât magazinul să nu stea cu spatele la Biserică.

2

În orice caz, cei de la Lidl nu au fost de acord cu repoziționarea magazinului. Și asta pentru că a făcut deja câteva concesii. A renunțat la o stație de carburanți și a repoziționat anumite fluxuri tehnologice.

”Poziționarea magazinului Lidl care face obiectul documentației PUZ (Plan Urbanistic Zonal, n. red.) respectă toate prevederile legislației în vigoare. Din aceste motive, nu considerăm inoportună amplasarea în zona propusă, întrucât în zonă există deja funcțiuni comerciale active sau în curs de realizare. Accesul cetățenilor la obiective comerciale moderne va fi astfel mult îmbunătățit și concurența va constitui un avantaj pentru clienți din punct de vedere al calității produselor și al prețurilor”, se arată într-un răspuns al celor de la Lidl.

 

Fii primul care comentează! despre "Lidl se construiește în municipiul Satu Mare! Protopopiatul Ortodox a CEDAT!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biserica Ortodoxă, Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena Satu Mare
Poziția OFICIALĂ a concernului Lidl! PATRU concesii făcute Bisericii Ortodoxe în municipiul Satu Mare!

Închide