LISTA statelor din zona galbenă a intrat în vigoare. Ungaria, Austria și Marea Britanie, pe listă

arhiva

Noua listă a statelor din zona galbenă a intrat în vigoare. 49 de state au fost incluse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în zona de risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantina odată cu revenirea în țară. CNSU a adăugat în hotărâre și posibilitatea ca persoanele să iasă din carantină mai devreme, asta dacă se testează la cerere.

Noua listă a statelor din zona galbenă a intrat în vigoare. Este vorba despre 49 de țări care, potrivit specialiștilor, au fost incluse în zona de risc epidemiologic ridicat.

Astfel, românii care se întorc în țară din statele prezente pe listă sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile.

Pe lista galbenă figurea și Ungaria, Austria, Marea Britanie, dar și Spania, Franța și Belgia. SUA rămân și ele în zona galbenă.

Cum se poate ieși din carantină

Hotărârea luată de CNSU oferă și posibilitatea de a evita carantina, pentru cei care nu stau în țară mai mult de 3 zile, dacă prezintă un test negativ la intrarea în țară.

“Se exceptează de la această măsură persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional”, se arată în textul deciziei.

Pot ieși din carantină, după 10 zile, și cei care fac la cerere un test, în ziua a opta, iar rezultatul acestuia este negativ.

“Persoanele care sosesc în România din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieşi după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică”, au explicat autoritățile.1 Comment on "LISTA statelor din zona galbenă a intrat în vigoare. Ungaria, Austria și Marea Britanie, pe listă"

  1. Si bine inteles Germania unde sint 4000 de infectati pe zi nu intra pe lista ca avem un presedinte germani…dar Germania baga pe lista lui Romania , ca un stat cu zona rosu…

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
VIDEO. Klaus Iohannis: Situația nu ne permite revenirea la normalitate. Să dăm dovadă de responsabilitate

Închide