Lovitură pentru ASFALTATORI! Primăria Satu Mare își ÎNFIINȚEAZĂ propria firmă


Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat AZI, 14.10.2016, în cadrul unei conferințe de presă că administrația locală intenționează să își înființeze propria firmă de întreținere a străzilor.

Demersul ar urma să fie făcut chiar în acest an, fiind nevoie de votul majorității consilierilor sătmăreni.

”Din punctul nostru de vedere, ar fi oportună înființarea unei societăți a Primăriei Satu Mare pentru reparația drumurilor dacă este vorba despre lucrări mai mici. Este o idee. Și orașul Zalău are. Vom începe demersurile pentru înființarea firmei chiar din acest an. Este nevoie de multă voință politică în acest sens. Este nevoie de votul a două-treimi din numărul consilierilor locali”, a declarat Kereskenyi Gabor.

În schimb, în următorii patru ani de marile lucrări de asfaltare este foarte posibil să se ocupe o firmă privată de profil.

Reamintim că lupta dintre firmele Tehnic Asist din Botoşani şi Diferit din Cluj pentru contractul de 32 de milioane de euro – privind reabilitarea şi întreţinerea drumurilor din municipiul Satu Mare – pare să se apropie de sfârșit. Asta dacă ar fi să mergem pe mâna funcționarilor din Primăria Satu Mare, care s-au exprimat în acest sens.

Conform acelorași surse, judecătorii Curții de Apel au făcut deja lumină în această situație, la fel și Consiliul Național pentru Soluțiomnarea Contestațiilor.

Astfel, se pare că în joc a mai rămas doar firma Diferit SRL, iar membrii Comisiei de atribuire a lucrărilor trebuie să analizeze în aceste zile oferta firmei clujene. Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel a fost deja adusă la cunoștința comisiei, care urmează să delibereze.

Reamintim că cele două firme au contestat aproape tot ce se poate contesta, astfel încât licitaţia privind încredinţarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor a fost blocată peste un an.

 

 Fii primul care comentează! despre "Lovitură pentru ASFALTATORI! Primăria Satu Mare își ÎNFIINȚEAZĂ propria firmă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre asfaltare, infrastructură rutieră
Primăria Satu Mare NU știe cine sparge ASFALTUL! Firmele care introduc UTILITĂȚILE își fac de cap

Închide