Lovitură pentru SRI și DNA! Zeci de polițiști din Satu Mare au scăpat de închisoare!

Zeci de polițiști de frontieră și vameși din județul Satu Mare au scăpat de închisoare. Curtea de Apel Oradea a dispus vineri, 20 decembrie 2019, achitarea a 37 de poliţişti de frontieră, vameşi şi transportatori din Satu Mare anchetaţi de fostul PNA din 2003 şi trimişi în judecată de DNA în 2006 pentru luare de mită, potrivit deciziei instanţei.

Judecătoarea Cioflan a anulat toate intercepările făcute de SRI în baza deciziilor CCR din 2016 şi 2017, deşi aceste decizii vizează noul cod de procedură penală, iar probatoriul din dosarul poliţiştilor a fost administrat în baza vechiului cod, informează G4Media.ro

„Interceptările convorbirilor telefonice existente la dosar au fost efectuate de către un organ necompetent atât material, cât şi funcţional, respectiv de către Serviciul Român de Informaţii, fiind obţinute astfel printr-o manieră nelegală, invocându-se în acest sens dispoziţiile Deciziile nr. 51/2016 şi nr. 302/2017 ale Curţii Constituţionale”, a arătat judecătoarea Cioflan, potrivit G4Media.ro.

Anul trecut, Tribunalul Satu Mare îi condamnase pe unii dintre poliţişti la pedepse între 3 luni şi 2,2 ani de închisoare cu suspendare. Iniţial, poliţiştii fuseseră condamnaţi la pedepse cu executare, însă Curtea de Apel Oradea a dispus rejudecarea aşa că procesul s-a întins din 2006 până azi.

Ce au făcut poliţiştii şi transportatorii

Potrivit DNA, între 2003 şi 2005, poliţiştii de frontieră din Satu Mare au luat şpagă între 30 şi 300 euro de la aproape 1000 de persoane ca să îi lase să plece la muncă în UE, deşi nu respectau condiţiile de acces în spaţiul Schengen.

„Foarte multe din persoanele care s-au deplasat în şi din ţări din spaţiul Schengen, respectiv Italia, Franţa, Spania, Portugalia, prin intermediul acestor firme, se aflau în situaţie de ilegalitate, în sensul că la ieşirea din ţară nu deţineau suma de 500 de euro, ori nu puteau dovedi că, de la ultima intrare în ţară, au stat pe teritoriul României o perioadă minimă impusă pentru a putea călători din nou, iar pe de altă parte, la intrarea în ţară, majoritatea acestor persoane aveau termenele legale de şedere în spaţiul Schengen depăşite”, arăta DNA în 2006.

SURSA: G4Media.ro

3 Comments on "Lovitură pentru SRI și DNA! Zeci de polițiști din Satu Mare au scăpat de închisoare!"

  1. Asta-i Justiția din România, pe lângă că lungesc la nesfârșit procesele când foarte mulți renunță, dau și astfel de sentințe care sfidează și descurajează cetățeanul de rând și cinstit și mai vor și pensii speciale. Rușine să vă fie!!!

    View Comment
  2. ai dreptate

    View Comment
  3. Poate-i bine poate nu-i bine. Nu-i bine ca SRI-ul să asculte toate convorbirile la toată populația. Procurorii au trișat, dând dovadă de incompetență. Oricine dintre noi poate sfârși la pușcărie dacă SRI intră pe fir. Înafară de corupție sunt foarte multe chestii pentru care poți fi vizat, de exemplu dacă ai un calculator, deja ești infractor că n-ai licență la programe. Și uite așa pot enumera câteva să vezi că nici tu care huiduiești nu ești cetățean de onoare. Judecătorul de ne place de nu ne place, a dat un verdict pe baza legii.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre DNA
Cât “costă” pensia de invaliditate? Procurori DNA: 1.500 de lei și produse alimentare

Închide