MAE confirmă decesul unui cetățean român, în Italia

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul unui cetățean român în Italia, din cauza infecției cu COVID-19, dar precizează că persoana în cauză avea și alte probleme de sănătate. Ministerul nu a precizat dacă este vorba despre unul din cele două cazuri raportate de jurnaliștii din județul vecin. Nici nu a oferit alte detalii cu privire la identitatea persoanei. Potrivit jurnaliștilor din Sighet247, două femei, originare din Borșa, România, surori, stabilite de ani buni în Italia, ar fi decedat ca urmare a infecției cu coronavirus.

Ministerul a confirmat decesul unui român, cu condiții pre-existente, în Italia.

“În contextul informațiilor din mass-media, care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei Române la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente”, se arată într-un mesaj al MAE.

Răspunsul ministerului vine după ce, jurnaliștii de la sighet247.ro, au anunțat că două femei originare din Borșa au decedat la spital din regiunea Lombardia (Italia), ca urmare a infectării cu coronavirusul de tip nou COVID-19. Persoanele decedate sunt două surori, cu vârste cuprinse între 75 și 80 de ani, explicau jurnaliștii.

MAE precizează că situația cetățenilor români rămâne o prioritate pentru misiunile diplomatice și că se ține în permanență legătura cu autoritățile din Italia. Autoritățile subliniază că pot să apară întârzieri de comunicare și asta pentru că autoritățile din Peninsulă își focalizează eforturile pe salvarea și tratarea persoanelor infectate.

“Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, a transmis Ministerul de Externe.


PresaSM face un apel la responsabilitate și îi roagă pe cetățenii care au sosit din țările afectate de coronavirus să respecte cu strictețe indicațiile autorităților pentru a proteja sănătatea familiei și a comunității.

Fii primul care comentează! despre "MAE confirmă decesul unui cetățean român, în Italia"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Testare coronavirus în județul Satu Mare: 64 persoane negative!

Închide