Maghiarii, arătați cu degetul pentru aglomerația din Petea

Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile maghiare în ceea ce privește traficul greu pe teritoriul Republicii Ungare, în cursul zilelor de duminică, este din nou aglomerație în Punctul de Trecere al Frontierei de la Petea.

Potrivit aplicației Trafic Online a Poliției de Frontieră, este din nou Cod Roșu de aglomerație la camionae, timpii de așteptare depășind oficial 120 de minute. Neoficial, se stă mai mult. De asemenea, este un singur sens atât pe parte de ieșire, cât și pe cea de intrare în România.

Și la celelalte frontiere din vestul țării – Borș (județul Bihor) și Nădlac (Arad) se așteaptă 120 și 180 de minute.

4 Comments on "Maghiarii, arătați cu degetul pentru aglomerația din Petea"

 1. E posibil ca vecinii noștri să facă intenționat acest control atât de riguros, tocmai ca să blocheze cât se poate de mult transportul din România, așa se pun piedici exportatorilor, producătorilor etc, se știe că marfa trebuie să ajungă la timp în Occident, altfel ești considerat de neîncredere.Sigur că cei din frontiera maghiară spun că nu fac altceva decât să respecte legile din țara lor…așa să fie???!!!

  View Comment
 2. @sătmărean, este posibil ce spui, ar fi în stare. Pe de altă parte toată lumea știe nu numai transportatorii că în weekenduri și de sărbători TIR-urile au interzis la circulat în Ungaria și nu numai acolo în UE. Acum exceptând unele cazuri excepționale aceste transporturi ar putea fi cât de cât programate să se evite asemenea situații. Normal că se aglomerează, de vineri până luni se adună niște camioane!

  View Comment
 3. Badea Gheorghe | septembrie 19, 2018 at 13:02 |

  @comentator: Legat de interzicerea TIR-urilor în weekend și sărbătorile legale, ar fi un exemplu bun de urmat și pentru noi, că tot suntem stat membru mUE!

  View Comment
 4. @Badea Gheorghe, la noi nici interdicțiile temporare de ex. pe timp de caniculă n-au ținut. Lobbyul transportatorilor este mai puternic. De aia și circulă cu viteză prin localitate camioanele încărcate. Pe bulevardul Goga iar îs valuri de zeci de cm în asfalt. Anul trecut l-au ”reparat” prin toamnă.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PTF Petea
Se cere un nou punct de trecere a frontierei în județ! Soluție la nebunia din Petea

Închide