Magyar Lóránd: Este trist că în județ nu s-a arătat prea mare interes pentru sprijinul UE


„În județul Satu Mare, fermierii sunt sprijiniți, în primul rând, de grupuri locale de acțiune, primăriile din zonele rurale fiind mai puțin implicate în aceste chestiuni, cu toate că există posibilități de a obține sprijiniri sută la sută nerambursabile” – a declarat deputatul sătmărean Magyar Lóránd, membru al Comisiei pentru Agricultură.

Politicianul și specialistul în dezvoltarea rurală a fost întrebat cu referire la ordonanța 16.4. care prevede proiecte de finanțare care sprijină conlucrarea producătorilor agricoli și a distribuitorilor (magazine, sau chiar restaurante).

Producătorii sătmăreni și-ar fi putut achiziționa din această sumă mașini de serie pentru spălarea, uscarea, selectarea, ambalarea și etichetarea produselor, în timp ce instituțiile publice ar fi putut deschide, spre exemplu, piețe noi de alimente, sau puteau să le modernizeze pe cele existente deja. Toate acestea din fonduri europene nerambursabile.

„Până la încheierea programului s-au înregistrat, pe plan național, un număr de 163 de solicitări. În prezent are loc evaluarea acestora, deoarece sunt fonduri pentru finanțarea a 50 de cereri” – a adăugat Magyar.

În opinia parlamentarului sătmărean, adevăratul sprijin al producătorilor sătmăreni sunt grupurile locale de acțiune. Aceste grupuri din zona Sătmarului, Codrului și zona Oașului conlucrează la materializarea a trei proiecte întocmite împreună cu fermieri, școli și restaurante. S-a întocmit un proiect pentru cei din zona Carei-Tășnad realizat de o asociație agricolă, o școală și o cooperativă.1 Comment on "Magyar Lóránd: Este trist că în județ nu s-a arătat prea mare interes pentru sprijinul UE"

  1. Aceste posibilități de obținere a banilor europeni trebuie MULT MAI MULT PROMOVATE PUBLIC!!! Degeaba există banii dacă aceste proiecte nu sunt cunoscute!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
26,8 milioane de euro disponibili pentru prelucrarea produselor pomicole prin PNDR 2020

Închide