Magyar Lorand vrea răspunsuri de la ministrul Agriculturii: Fermele de porci, în pragul falimentului


Deputatul UDMR de Satu Mare, Lorand Magyar, membru în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, i-a adresat o întrebare ministrului Agriculturii, Adrian Oros, cu privire la măsurile luate pentru a reduce răspândirea pestei porcine.

Din cauza epidemiei de pestă porcină, circulația și transportul animalelor au fost interzise de mai multă vreme în fermele de porci din cea mai mare parte a țării, în special în regiunea de nord-vest. Drept urmare, situația devine încet catastrofală, fermele de porci se află în pragul falimentului. În județul Satu Mare, 12 din cele 15 ferme mari de porci se află în carantină și există și o fermă de porci care a fost închisă de 100 de zile din cauza mai multor focare de pestă africană, explică parlamentarul sătmărean.

Conform reglementărilor actuale, fermele de porci trebuie să respecte reguli stricte de biosecuritate, care implică costuri suplimentare semnificative. În schimb, fermierii nu sunt despăgubiți, astfel că este inutil pentru fermele de porci să cheltuiască o avere în siguranță dacă boala, altfel extrem de contagioasă și periculoasă, lovește în special în micii fermieri.

„În astfel de circumstanțe, investițiile fermelor mari sunt practic inutile, degeaba cheltuiesc pentru securitate dacă nu există reglementări epidemiologice pentru micii producători, pe care ar trebui să le respecte”, spune Lóránd Magyar, care solicită Ministerului Agriculturii să fie clarificată situația în care se află micii fermieri și să găsească rapid o soluție.

sursa: Lorand Magyar

Deputatul UDMR dorește un răspuns cu privire la momentul în care Ministerul Agriculturii va ridica restricțiile la fermele de porci.

”Când se vor face modificarăile legislative, făcându-se distincția între fermele de porci și fermele din gospodării, dar și când va avea loc eradicarea porcilor sălbatici în mod eficient în zonele afectate?!”, întrebă retoric deputatul sătmărean.Fii primul care comentează! despre "Magyar Lorand vrea răspunsuri de la ministrul Agriculturii: Fermele de porci, în pragul falimentului"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre deputat Magyar Lorand
Fontosabb a vendéglátósok büntetése, mint a közbiztonság?

Închide