FOTOGALERIE. Marele folkist Octavian Bud, condus pe ultimul drum. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Celebrul și regretatul interpret și compozitor de folk Octavian Bud a fost condus astăzi, de la ora 13.00, pe ultimul drum de către prieteni și familie. Tavi – cum îl alintau prietenii – își va face somnul de veci în cimitirul de pe strada Amațiului.

Tavi Bud a fost membru al Cenaclului Flacăra și mai apoi al Cenaclului Totuși Iubirea. În Cenaclul Flacăra a fost coleg cu Emilian Onciu (care a trecut în neființă), în grupul Trupa din Nord. Acesta a primit premiul din partea Cenaclului Flacăra pentru piesa Niciodată, cea mai bună compoziție a anului.

”Prima amintire a mea se leagă de Doru Stănculescu, Mircea Vintilă, Mircea Florian, a doua întâlnire cu muzica folk, care m-a marcat, a fost Primăvara Baladelor, unde îi descopeream pe Victor Socaciu și Mircea Bodolan. Începutul se realiza, în mine, în 1977, am debutat în emisiunea TV a marelui poet Adrian Paunescu, ‘’Antena vă aparține’’, apoi am tânjit după un singur țel, acela de a fi membru al Cenaclului Flacăra, țel atins în 1983. Cenaclul Flacăra, pentru mine, din punctul meu de vedere, a fost ca o facultate de muzică și simțământ… de frumos și grandoare, acolo, cu tot bagajul meu, cu care veneam în Cenaclul Flacăra, m-am definitivat ca om”, a spus Tavi Bud într-un interviu din 2015 pentru site-ul „Hai-Hui prin Sufletul Folkului”.Octavian Bud a încetat din viață în seara zilei de luni, 5 iunie 2017, la numai 58 de ani.  Octavian Bud s-a născut pe 18 iunie 1958, la Satu Mare. Ultimele sale apariţii au fost pe scena Zilelor Oraşului Satu Mare şi la Fesivalul de folk din Amara (pe data de 2 iunie).Fii primul care comentează! despre "FOTOGALERIE. Marele folkist Octavian Bud, condus pe ultimul drum. Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Satu Mare
Una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume are origini în Satu Mare

Închide