MĂRTURIE. Cum s-ar ascunde unii medici de pacienți: ”Nu poţi să spui că sunt ocupată, în pana mea?”

Cu toate că salariile personalului medical a fost majorat semnificativ în ultimii ani, se pare că dispoziția unor medici nu este direct proporțională cu creșterea veniturilor. Cel puțin dacă este să luăm în calcul mărturia unei femei însărcinate, care a asistat șocată la un dialog dintre o asistentă și o doctoriță. 

Redăm mai jos mărturia pacientei: 

”Doresc să vă spun şi vouă cea mai oribilă primire la urgențe, de la spitalul judeţean Satu Mare. După ce că am fost plimbată toată noaptea dintr-o parte în alta, sunt trimisă la ginecologie pentru a avea o confirmare dacă pot să iau un anumit tratament, fiind însărcinată în 33 săptămâni. Un asistent mă urcă sus pe secţie, o asistentă ne întâmpină şi întreabă pentru ce am venit. Îi explicăm că am nevoie de părerea unui ginecolog, dacă pot urma tratamentul prescris la neurologie sau nu.

Asistenta amabilă sună ginecologul de gardă şi îi spune situaţia. Telefonul era dat pe volum mai mare şi se auzea perfect cele spuse de “doamna ginecolog”. Asistenta: “avem o gravidă în 33 săptămâni care are un tratament de la neurologie şi e nevoie de aprobare, dacă poate să ia tratamentul”

Ginecolog: “pe bune? La ora asta o venit? Tu ai văzut cât e ceasul? (era 04:25 dimineaţa). Nu poţi să spui şi tu că sunt ocupată, în pana mea?”.

Deci eu am rămas blocată la cele auzite, şi spun soţului,”tu auzi cum vorbeşte? Nu pot să cred”. Închide telefonul asistentei, o cheamă şi o ceartă de ce era cu telefonul lângă mine când a sunat. Păi cum adică,” la ora asta am venit?” Nu am venit de nebună, stimată doamnă (…), am şi eu acasă un copil de 2 ani și 3 luni, gravidă în 33 săptămâni, umblu cu ambulanța de la Negreşti la Satu Mare, de la Judeţean la Spitalul Vechi, de la Spitalul Vechi înapoi la Judeţean pentru confirmarea unui ginecolog, şi ai nesimţirea să te simţi deranjată?”.

7 Comments on "MĂRTURIE. Cum s-ar ascunde unii medici de pacienți: ”Nu poţi să spui că sunt ocupată, în pana mea?”"

 1. Are perfectă dreptate medicul ginecolog.Femeia respectivă în mod normal trebuia să fie urmărită de un ginecolog fiind în 33 de săptămâni și foarte bine putea să-l sune și să-l întrebe pe el, nu să vină la urgențe și să întrebe medicul ginecolog de gardă care nu cunoaște cazul. Asta ar fi însemnat să facă toate investigațiile, inclusiv ecografiași scuzati-ma dar nu la ora 4 dimineața pentru un tratament neurologic care nu era pentru o afectiune acută.Lumea trebuie să înțeleagă ca Spitalul se numește Spital Județean de Urgență și nu medicul de gardă trebuie să spună dacă e bun sau nu un tratament cronic. Există policlinică, există medic de familie, există centru de permanență. Ăștia ce păzesc?

  View Comment
 2. cityzen | mai 17, 2019 at 07:05 |

  asa e Anonim, ai dreptate, după ce medicii i-au o găleata de bani, nu trebuie deranjați cand sunt de garda, ai fost tare obiectiv, oare unde lucrezi sau ai rude care sunt medici??

  View Comment
 3. Un dobitoc | mai 17, 2019 at 09:30 |

  Amandoi sunteti dobitoci.
  Femeia a venit cu ambulanta, deci a ajuns la primiri urgente datorita unei probleme care nu avea legatiura cu sarcina, de unde a fost directionata la neurologie, unde a primit un tratament, desigur a fost directionata catre ginecologie pentru ca tratamentul dat de neuro sa nu afecteze sarcina.

  View Comment
 4. Daca tot a ajuns acolo pacienta,era mare deranj sa primeasca dr de garda? Ca doar primeste salar din partea pacientilorbdin banii nostrii.Nu orice salar!A fost deranjat din somn?

  View Comment
 5. Către dobitoc
  Chiar sunteți orbiți de răutate și prosti de bubuie. Dacă era Urgenta era reținută la neurologie, ….., și întreba medicul de acolo medicul ginecolog. Nu se trimite de la un spital la altul pentru a întreba dacă un medicament e bun sau nu pentru afecțiune. Sunt absolut sigur ca femeia nu era urmărită de nici un ginecolog și a zis ca dacă tot sunt in SATU Mare , hai sa ma vadă un ginecolog.

  View Comment
 6. Pacienta a fost primita la ginecologie, a fost consultata si s-a vorbit frumos si politicos cu ea de catre medic. Faptul, ca un medic dupa o garda epuizatoare ce ii spune asistentei, nu afecteaza comportamentul medicului fata de pacienta. Orice a zis ginecologul in telefon, tine de asistenta si de medicul respectiv. VA ROG SA INTELEGETI CA PACIENTA NU A FOST LASATA SA ASTEPTE, SI NIMENI NU A VORBIT CU EA FOLOSIND TON NERESPECTUOS. Iar primul comentator are perfecta dreptate.

  View Comment
 7. Anonimus | mai 17, 2019 at 13:07 |

  Anonim #1 de unde sti daca era acuta sau nu? Unde ajungi daca iti sparge unu osan capu’ cu bata? La neurologie

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre consultații medicale, Spitalul Județean Satu Mare
Bebeluș, transportat cu elicopterul la Cluj. Nou-născutul este în stare critică

Închide