MĂRTURIE. De unde are bani de centru comercial fostul șef al Poliției Satu Mare


PresaSM anunța zilele trecute că un fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Satu Mare și fost șef al Corpului de control al prefectului Radu Bud, mai exact Alexandru Molnar, își construiește un centru comercial în centrul municipiului Satu Mare și un sat de vacanță în zona Bulevardului Aurel Vlaicu.

Ei bine, Alexandru Molnar a fost de acord și a manifestat deschidere la solicitarea PresaSM de a răspunde la o întrebare relativ simplă: cum a reușit să obțină finanțare pentru cele două obiective imobiliare de mare amploare.

Alții vin cu banii pentru centrul comercial

Întrebat de unde și cum a reușit să obțină finanțare pentru viitorul centru comercial – prevăzut în Piața Romană, lângă Administrația Județeană a Finanțelor Publice – investiție evaluată la un milion de euro – Alexandru Molnar a precizat: ”Eu vin doar cu terenul, un aport între 100.000 și 200.000 de euro, iar cei un milion de euro îi alocă un fond de investiții din București”.

Mai exact, în zonă se va face un centru comercial cu produse industriale, după modelul Dedeman sau Brico Depot. Construcția efectivă este prevăzută să fie începută efectiv prin aprilie-mai 2020.

Satul de vacanță, din fonduri UE

Același fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Satu Mare își ridică un sat de vacanță în municipiul Satu Mare. Și nu oriunde, ci pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în apropierea viitoarei centuri a municipiului reședință de județ.

Investiția se va întinde pe o suprafață de 40.593 de metri pătrați, iar 40% din teren va fi ocupată de construcții. Respectiv spații de cazare, spații administrative, spații de servire a mesei, spații de recreere.

”Deja avem certificatul de urbanism și este în curs de elaborare documentația pentru Planul Urbanistic Zonal. Valoarea investiției ar fi de un milion de euro. Dorim să asigurăm finanțarea printr-un proiect european. 70% din fonduri să îi obținem printr-o finanțare nerambursabilă, respectiv cofinanțarea de 30% o acoperim noi. Probabil din credite”, a precizat Alexandru Molnar. 

 3 Comments on "MĂRTURIE. De unde are bani de centru comercial fostul șef al Poliției Satu Mare"

 1. Numai magazin de bricolaj mai trebuie acolo! Dar chiar se fac toate cu *** (m-am autocenzurat) în orașul ăsta? Mergeți la un magazin de bricolaj și vedeți cu ochii voștri ce presupune. Una este ce vrea omul dar autoritatea locală trebuie să decidă ce se poate și ce nu. Teoretic. De aia este serviciul urbanism.

  View Comment
 2. Multumim pentru limbajul acceptabil! 🙂

  View Comment
 3. Greudecrezut | mai 22, 2019 at 13:05 |

  Probabil Petre Ispirescu ar reusi sa scrie niste povesti pentru copii(niste creduli)! Chiar suntem prosti?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre investiție
FOTO. Dilema unui fost șef de Poliție din Satu Mare: Când să-și construiască centrul comercial

Închide