Măsuri de urgență. Satu Mare riscă să rămână fără salubrizare


Satu Mare riscă să rămână fără salubrizare, chiar în pragul sărbătorilor de iarnă, atunci când crește și volumul de deșeuri. Licitația pentru semnarea noului contract trenează, iar primarul a cerut consilierilor locali să fie lăsată să încheie un contract prin negociere directă pentru următoarele 180 de zile. Potrivit informațiilor PresaSM, trei firme sunt interesate de contract. Proiectul a trecut la limită, iar consilierii PSD s-au abținut. 

Chiar în parg de Anul Nou sătmărenii riscă să rămână fără servicii de salubrizare, toate din cauza faptului că licitația pentru acordarea noului contract trenează.

Autoritățile locale au încercat rezolvarea cât ai rapidă a situației, organizând licitația publică pentru serviciul de salubrizare cu luni înainte, doar că încă nu s-a depășit faza verificării și analizării documentelor depuse de firmele interesate.

Astfel, municipalitatea este în imposibilitatea încheierii unui contract de concesiune care să producă efecte de la data la care expiră contractul existent. Asta chiar dacă procedurile de licitație se finalizează până în decembrie.

Iar pentru ca gunoiul să nu ajungă să se adune pe străzile orașului, primarul municipiului le-a cerut consilierilor locali să aprobe acordarea prin atribuire directă, pentru maxim 180 de zile, a contractul de salubrizare unor firme dispuse să își asume activitatea de curățare a orașului.

Astfel, consilierii locali au fost chemați să aprobe caietul de sarcini, dar și acordarea contractului prin negociere directă. Este practic o soluție de avarie, la care autoritățile apelează pentru a garanta ridicarea gunoiului de pe spațiile publice, dar și curățenia din municipiu.

Discuții în plenul Consiliului Local

Consilierii PSD au solicitat ca prețurile din noul contract, cel atribuit prin negociere directă, să nu fie mai mari decât cele plătite actual.

Consilierii UDMR au precizat că este ilegal plafonarea prețurilor.

Proiectul a trecut la limită, cu 12 voturi “pentru”, 6 “abțineri” și un vot “împotrivă”. Cei care s-au abținut au fost chiar consilierii PSD.

Proiectul pentru negocierea directă abia a trecut de primul hop. Acum autoritățile vor trebui să discute cu firmele, iar contractul va fi semnat doar dacă se va ajunge și la o înțelegere în ceea ce privește prețul și serviciile oferite.

Potrivit informațiilor PresaSm, trei firme, prin care și actualul operator, sunt interesate de asigurarea serviciului de salubrizare pentru următoarele 180 de zile.1 Comment on "Măsuri de urgență. Satu Mare riscă să rămână fără salubrizare"

  1. Dar până acum orașul avea salubrizare???? Poate doar pe factura de plată!!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Local Satu Mare, Florisal, gunoi, Kereskenyi Gabor, Primăria Satu Mare
FOTO. Primăria Satu Mare cumpără o flotă de autobuze hibrid. Transport ultramodern

Închide