Medicii fug de centrele de vaccinare COVID din județul Satu Mare. Refuză 500 lei/zi

Medicii de familie refuză să dea curs cererilor autorităților județene și locale de a se implica în activitatea de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Potrivit informațiilor PresaSM, autoritățile județene – în special Prefectura Satu Mare – au fost nevoite să apeleze la cunoștințele personale pentru a convinge unii medici. Chiar dacă personalul medical primește 90 de lei/oră, respectiv 500 de lei/zi, cu toate taxele plătite.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor PresaSM, în următoarele săptămâni autoritățile încearcă să ajungă la o rata de vaccinare de O MIE de persoane în fiecare zi.

”Dacă Guvernul ne rezolvă dozele necesare de vaccin, noi avem capacitatea logistică să vaccinăm și o mie de persoane în fiecare zi la nivelul județului Satu Mare. Probleme sunt la nivel de personal medical, în special medicii de familie, care nici dacă primesc 90 de lei/oră nu vin. Lor le ajung cei 10.000-15.000 de lei pe care îi fac lunar pe cabinetele lor”, susțin surse din rândul organizatorilor.

De altfel, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai a anunțat că deja s-au mai deschis două noi fluxuri de vaccinare, la finalul săptămânii trecute, fiecare cu o capacitate de 60 de persoane/zi, cu vaccin furnizat de Pfizer BioNTech. Acestea s-au deschis în cadrul ambulatoriilor din Satu Mare și Negrești-Oaș și se intenționează deschiderea unui nou flux în Tășnad, având personalul medical necesar identificat.

Potrivit informațiilor PresaSM, fluxul din Tășnad se va deschide pe data de 15 martie. Toate acestea sunt destinate etapei a doua de vaccinare, respectiv persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, celor cu boli cronice, persoanelor din domeniile esențiale și personalului din învățământ.

În acest moment se finalizează demersurile pentru mutarea centrelor de vaccinare din incinta ambulatoriilor spitalelor din Carei, Negrești-Oaș și Satu Mare în centre comunitare de vaccinare care sunt pregătite din punct de vedere al amenajării și dotării corespunzătoare.


1 Comment on "Medicii fug de centrele de vaccinare COVID din județul Satu Mare. Refuză 500 lei/zi"

  1. Fără supărare, dar medicii noștri sunt sub orice clinica mai ales aia din Carpati I. Nici nu se obosesc sa poarte masca, nici asistenții.
    Cred ca asta m-a convins sa fac o plângere oficiala.
    Reguli pentru toți dar nu ăștia?
    Plătiți cu o grămadă de bani sa își stea pe c*r toată ziua.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: 88 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Închide