Meg kell duplázni a gyerekpénzt!


Az alkotmánybíróság szerdán úgy határozott, hogy alkotmányos a gyerekpénz megkétszerezését augusztus elsejéig elhalasztó 2020/2-es sürgősségi kormányrendelet hatályon kívül helyezéséről szóló törvény.

A parlament által elfogadott törvény elutasította a kormány által év elején elfogadott 2020/2-es sürgősségi kormányrendeletet, amely február elsejéről augusztus elsejére halasztotta a gyerekpénz megduplázását.

Az alkotmánybíróság megalapozatlannak tartotta és elutasította a kormány által benyújtott kifogást, és megállapította, hogy a 2020/2-es sürgősségi kormányrendeletet elutasító törvény alkotmányos.

A döntéssel az alkotmánybíróság szabad utat ad a 2-18 éves korosztálynak járó gyerekpénz megduplázásának. A gyerekpénz összege így 300 lejre nő.

A képviselőház június 3-án, törvény révén utasította el a 2020/2-es sürgősségi kormányrendeletet.Fii primul care comentează! despre "Meg kell duplázni a gyerekpénzt!"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.