Mega cartier social. Consilierii PSD vor mutarea tuturor asistaților la marginea Sătmarului

Cu ocazia unei conferințe de presă organizate la sediul Organizației Județene Satu Mare a PSD, președintele interimar al Organizației Municipale Satu Mare a PSD și șef al grupului PSD în Consiliul Local, a solicitat Primăriei Satu Mare să ia în calcul un demers inițiat de social-democrați prin care se are în vedere mutarea tuturor asistaților social la periferia municipiului Satu Mare, într-un mega cartier social. La conferință au mai participat deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, și consilierul local Silviu Sumlas.

”Prin construirea acestui cartier, după Parcul Industrial, practic am degreva acele zone, respectiv strada Toamnei, strada Horea, blocurile de pe Ostrovului și de pe Vulturului. Trebuie să ținem cont că există și o Hotărâre de Guvern 1123 din 2010 prin care Ministerul Apărării ne dă în administrarea Primăriei și a Consiliului Local o suprafață de 18 hectare de teren”, a declarat Radu Roca.

Fostul viceprimar al municipiului Satu Mare a indicat și modalitatea prin care se poate obține terenul necesar pentru desfășurarea acestui proiect.

”Susținem pentru această treabă elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, respectiv conlucrarea cu Ministerul Apărării Naționale privind clarificarea suuprafețelor de teren primite în administrarea municipiului Satu Mare și modificarea clauzelor pentru construirea de locuințe sociale. Pentru că în acea Hotărâre este dată în administrarea municipiului Satu Mare doar cu condiția să se folosească opri pentru prelungirea Parcului de Industrial, ori pentru compensarea foștilor proprietari beneficiari ai Legii 10”, a conchis Radu Roca.

psd satu mare

Social-democrații au prezentat o listă de priorități avansate de consilierii PSD în atenția primarului municipiului Satu Mare. Unul dintre cele mai importante a fost studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construirea unei săli polivalente, a unei să li pentru popice și a unui bazin de înot în zona Stadionului Unio. Terenul necesar și în acest caz ar urma să fie obținut de la Ministerul Apărării Naționale (două hectare) și Inspectoratului  Județean Școlar (3,3 hectare).

Un alt punct important de pe lista consilierilor PSD este proiectul de modernizare a parcărilor din cartierele Micro 17, Carpați I și II, modernizarea Grădinei Romei, respectiv modernizarea Pieței Mici.

Ioana Bran a ținut să precizeze că va face tot posibilul pentru a reprezenta Satu Mare cât mai bine în Camera Deputaților.

”Așa cum știți, reprezentanții Partidului Social Democrat din Satu Mare au primit demnități care ne responsabilizează, ne onorează și ne motivează să punem în aplicare programul nostru de guvernare. Eu am fost aleasă secretar al Camerei Deputaților, iar colegul meu, senatorul Gabriel Leș, a fost numit ministru al Apărării Naționale. Sunt demnități de la înălțimea cărora vom face tot ce ne stă în putință pentru a contribui la dezvoltarea comunității”, a declarat Ioana Bran.

4 Comments on "Mega cartier social. Consilierii PSD vor mutarea tuturor asistaților la marginea Sătmarului"

 1. Santa Paulo zoltan | ianuarie 11, 2017 at 20:01 |

  Parerea meg cu constduitul a mega cartierului ön adatait orasului sí a mutati toamnei ostrov Horea este ő discriminare pentruca ár fix sa mutati toti tigani Vass ii ascundeti de lume ca pedig niste Animals iati baba ön toti intrun tarc multi cred ca pentruca asta ám Fiat la vot

  View Comment
 2. Tata tiganilor | ianuarie 12, 2017 at 19:39 |

  Felicitari pentru initiativa! Asteptam sa o vedem pusa in practica! Trebuia facut acest lucru de mult

  View Comment
 3. KATALIN CRISAN | ianuarie 13, 2017 at 23:20 |

  Nu numai de acolo trebuie mutati. Pe Ion Ghica 38 in blocul 1 s-au mutat tigani care au fost evacuati din locuintele sociale de pe Vulturului, Toamnei, etc. Problema este ca fac multa mizerie si o arunca pe geam. In mod paradoxal Florisal face curatenie dupa ei, mai mult primaria le-a montat si o fantana publica. Acesti oameni s-au mutat ilegal, in ciuda scandalulilor politia nu face nimic.Oamenii din bl.2 se simt frustrati pt. ca acestia platesc utilitatile, apa, gaz, florisal, iar tiganii din primul bloc nu platesc nimic. Persoanele care s-au mutat abuziv in bl.1 ar trebui evacuati, Primarul orasului a fost in vizita la aceasta locatie i s-a adus la cunostinta starea de fapt, dar nu a dorit sa comenteze.

  View Comment
 4. Consider ca in primul rand ar fi cazul ca dosarele asistatilor sociali sa fie analizate “la sange” deci sa fie asistati doar cei care intradevar merita. In al doilea rand noi , societatea cautam surse de a ajuta oropsitii in loc de a cauta si a pune in aplicare strategii ca oamenii sa nu ajunga sa trebuiasca sa fie asistati.Parerea mea.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
(FOTO) Scandal monstru în fața Spitalului Județean! Acces blocat şi mulți nervi

Închide