Megújul az Ács Alajos Stúdióterem


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az Északi Színházban tartotta a „A határon átnyúló kultúra: Megújuló színházak Szatmárnémetiben és Ungváron” elnevezésű pályázatának projektindítóját, amely a Románia-Ukrajna Együttműködési Operatív Program 2014-2020-as kiírásából lehívott összegből van finanszírozva.

Kereskényi Gábor megnyitó beszédében kihangsúlyozta, a pályázat által nemcsak épületek újulnak meg, hanem a színházi élet fellendítéséhez is hozzájárul.

„Örülök annak, hogy egy terv, amely két évvel ezelőtt még csak egy elképzelés volt, 24 hónapnyi irodai munka után a megvalósítás szakaszába érkezett. Az ungvári polgármester szatmárnémeti látogatása során az irodámban vetődött fel először a közös pályázat lehetősége, egy hét után pedig már le is adtuk a szükséges dokumentációt, amely aztán pozitív elbírálásban részesült. Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek ebben a különleges pillanatban. Több száz előadáson vettem részt, éppen ezért nem csak a szerkezetét ismerem ennek az épületnek, hanem szellemiségét is. Amint befejeződik az Ács Alajos Stúdióterem felújítása, a szatmárnémeti a regió legszebb színháza lesz. Ugyanakkor izgatottan várom a programokat is, hiszen egy színház nemcsak az épületből, a stúdiótermekből és falakból áll, hanem az előadások és az emberek töltik meg élettel. Ezért ragaszkodtam ahhoz, hogy ne csak az épületek felújításáról szóljon ez a pályázat, hanem színházi fesztiválok megszervezéséről is. A járvány miatt kialakult helyzet nem volt egyszerű, de mi kitartunk ezen fontos terület mellett, és minden megteszünk a továbbiakban is a szatmárnémeti kulturális életért.” – mondta köszöntő beszédében Kereskényi Gábor.

A projekt keretén belül az Ács Alajos Stúdiótermen kívül megújulnak a stúdióhoz tartozó helységek és a nézőtér is, a helyszínt pedig kisebb előadások megtartására, próbákra és egyéb rendezvények megszervezésére használják majd. Ugyanakkor megújul az épület homlokzata is, valamint a korszerűsítik a világítást és a hangtechnikát is.
A pályázat összértéke 1.002.980 euró.Fii primul care comentează! despre "Megújul az Ács Alajos Stúdióterem"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Északi Színház, Kereskenyi Gabor
FOTO. Piața 25 Octombrie intră în reabilitare totală. Va fi impresionantă. Când încep lucrările

Închide