Melyik nagykárolyi óvoda nem zár be a választások miatt?

A kormány döntése értelmében, pénteken, hétfőn és kedden zárva tartanak azok az iskolák és óvodák, ahol a helyhatósági választások lebonyolítása okán, szavazóházat rendeznek be. A rendelkezéssel az a cél, hogy a vasárnapi helyhatósági választásokra megfelelő módon elő tudják készíteni a szavazóhelyiségeket.

A rendelkezés értelmében, Nagykárolyban az alábbi óvodákban és napköziotthonokban történik majd normális menetrend szerint a foglalkozás: a Nicolae Bălcescu utcán található 2-es számú óvodában, a Iuliu Maniu utcán taláható 3-as számú óvodában, az Octavian Goga utcán található 4-es számú óvodában, a Teremi utcán lévő, Stella Maris Integrációs Központban működő óvodában, a Nuferului utcán található 5-ös számű napköziotthonban, a zsinagóga melletti 1-es számú napköziben, valamint a Traian utcán található 7-es számú napköziben.

Alaposan fertőtlenítik viszont azokat a nagykárolyi tanintézményeket, amelyek szavazókörzetté alakulnak. A cél az, hogy nullára csökkentsék annak az esélyét, hogy bárki megfertőződhessen a szavazás ideje alatt.

„Biztosíthatok mindenkit, hogy semmi veszély nem leselkedik majd a szavazópolgárokra a vasárnapi helyhatósági választások során. A koronavírus fenyegetettsége itt van, de élnünk kell az életünket, s az óvintézkedések és a higiéniai előírások betartásával, igyekeznünk kell elkerülni a megfertőződést. Hiszen ha belegondolunk, a szavazáson való részvétel sem rejt nagyobb veszélyt, mint elmenni bevásárolni! Biztos lesznek olyan hangok is, amelyek pont ezt félelem érzetét igyekeznek növelni, hogy távol tartsanak minket a szavazástól. Ne dőljünk be a híreszteléseknek, menjünk el voksolni szeptember 27-én, hiszen ez demokratikus jogunk!

Mi, az önkormányzat részéről mindent elkövetünk, hogy ne legyen baj. Rendszeresen fertőtleníteni fogjuk a szavazóhelyiségeket, már péntektől kezdve. Vasárnap is ügyelünk a fertőtlenítésre, a szakszemélyzet folyamatosan dolgozni fog azon, hogy a higiéniai körülmények biztosítva legyenek. Az önkormányzat biztosítja a maszkokat mindazoknak, akik otthon felejtik és a kézfertőtlenítőszereket is, ezzel is csökkentve a fertőzés terjedésének esélyét.

A szavazóházak lezárását követően, hétfőn pedig újrafertőtlenítjük az osztályokat, hogy a gyermekek szerdától ismét biztonságos körülmények között mehessenek iskolába, óvodába. Mindent megteszünk a lakosság biztonsága érdekében.” – tudatta közleményében Kovács Jenő polgármesterFii primul care comentează! despre "Melyik nagykárolyi óvoda nem zár be a választások miatt?"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Nagykároly
10 millió euró a Károlyi kastély fejlesztésére

Închide