Micuțul Darian a pierdut lupta pentru viață. A plecat între îngeri

Micuțul Darian Iuhas, în vârstă de 7 ani, a pierdut lupta pentru viață. Darian a plecat între îngeri în această dimineață, la Spitalul Județean Satu Mare. Deși a urmat două proceduri de transplant de celule stem hematopoetice la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, evoluţia fiind favorabilă iar tratamentul dur, Darian nu a mai rezistat. Cu toate că părinții au mers să continue bătălia pentru viața lui Darian și în Franţa, la Institutul Gustave Roussy.

Comunitatea a făcut un front comun rar întâlnit pentru a-l ajuta pe Darian. În urma campaniei s-au strâns aproximativ 80.000 de lei. Urmează ca in perioada urmatoare, institutul Gustave Roussy sa elibereze factura, din care familia speră să fie acoperit prin CAS un procent de 70%. La momentul plecării din Franta, factura proforma depășea 100000 de euro.

”Oamenii de afaceri din cadrul grupului Uniţi pentru Satu Mare, Unicarm Satu Mare, Petrica Muresan, Salvatorii de vieţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Angajaţi ai Prefecturii Satu Mare şi din cadrul Biroului Înmatriculări şi Permise Auto Satu Mare, lucrători din cadrul Penitenciarului Satu Mare, primarul municipiului Satu Mare – domnul Gabor Kereskenyi şi angajaţi ai Primăriei Satu Mare, cadrele Inspectoratului Jadarmi Judeţean Satu Mare, membri ai Asociaţiei Părinţilor Educăm Împreună din cadrul Grădiniţei nr. 11 Satu Mare, cadre didactice de la Grădiniţa 11, Şcoala Gimnazială Păuleşti şi alte instituţii şcolare, colegi, rudenii, prieteni si cunostinţe ale familiei. Am fost susţinuţi si de oameni simpli, care deşi nu cunosc familia personal, prin contribuţia lor şi prin mesajele de susţinere, au dovedit umanitate”, au declarat apropiații familiei.

Redacția PresaSM transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Fii primul care comentează! despre "Micuțul Darian a pierdut lupta pentru viață. A plecat între îngeri"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre solidaritate
FOTO. Copii cu dizabilități din Satu Mare, campioni în premieră la karate

Închide