Mii de maghiari așteptați în centrul Sătmarului. Programul manifestărilor de 15 martie

Organizația Județeană Satu Mare a UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari organizează din nou, în data de 15 martie – manifestări dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni în municipiul Satu Mare, potrivit informațiilor PresaSM.

Manifestările vor începe, ca de obicei, la placa memorială ”Petofi Sandor” din Piața Libertății (Lângă ceasul electric), de la ora 16.30, și se vor încheia cu un simpozion la Teatrul de Nord, de la ora 18.30. Invitatul special este dr. Major Süli Attila, cercetător la Muzeul Istoriei Militare din Budapesta.

Programul manifestărilor:

16.20 – Adunare la Ceasul Electric

16.30 – Depuneri de jerbe la placheta memorială Petofi Sandor

16.35 – Procesiune, în frunte cu ”husarii” din comuna diosig (județul Bihor), spre statuia lui Petofi Sandor din Piața Eroii Revoluției, via strada Ștefan cel Mare.

17.00 – Discursuri, depuneri de jerbe la statuia lui Petofi Sandor. Vor lua cuvântul episcopul romano-catolic de Satu Mare, Schönberger Jenő, președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, Pataki Csaba, deputatul Magyar Lorand, președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, Kereskenyi Gabor.

18.30 – Program festiv și un simpozion la Teatrul de Nord. Ocazie cu care se va înmâna decorația ”Laleaua de argint” celor de la UDMR Satu Mare.Fii primul care comentează! despre "Mii de maghiari așteptați în centrul Sătmarului. Programul manifestărilor de 15 martie"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ziua maghiarilor de pretutindeni
FOTO/VIDEO. Statuia ”celui mai mare maghiar”, dezvelită în centrul Sătmarului

Închide