Mii de români dintr-o zonă de carantină se pregătesc să vină acasă prin vama Petea


Autoritățile din județul Maramureș au intrat în alertă după ce mai mulți români din Borșa, stabiliți în regiunea Lodi din Italia, aflată acum sub carantină, au precizat că vor să se întoarcă acasă. Oficialii spun că sunt pregătiți să îi primească, vor fi amenajate saloane speciale la nivelul unităților medicale, iar populația locală va fi informată cu privire la măsurile luate. Oficialii de la vămile Petea și Urziceni sunt așteptați să comunice autorităților întoarcerea în țară a conaționalilor care vin din zonele aflate în carantină.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Maramureș a avut astăzi o întrunire pentru stabilirea unor măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în județ.

Ședința a avut loc după ce mai mulți români din Borșa, aproximativ 2.000, au  comunicat că vor să se întoarcă în țară. Aceștia lucrează și domiciliază în zona Lodi, aflată momentan în carantină.

Autoritățile spun că sunt pregătite, iar astăzi au fost și stabilite primele măsuri.

Punctele de Frontieră Petea şi Urziceni vor transmite administraţiei judeţene de fiecare dată când un cetăţean din Borșa se întoarce din Italia.

Timp de două săptămâni cei întorşi vor fi supravegheaţi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare se vor amenaja încăperi speciale pentru posibilele persoane infectate, potrivit informațiilor PresaSM.

”Mâine dimineaţă la Primăria Borşa se va întruni Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă, unde vom da toate detaliile pentru a informa populaţia. Totodată, şi la Spitalul de Recuperare Borşa se vor amenaja încăperi speciale în caz de nevoie”, a spus primarul oraşului Borşa, potrivit jurnalistului Vasile Dale.

Ambasadorul României în Italia, apel la calm și luciditate, dar și la respectarea măsurilor luate de italieni

Ambasadorul României în Italia a confirmat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că, până la acest moment, nu există cazuri de români infectaţi cu coronavirus în Italia.

“Vă pot confirma, am avut ultima convorbire cu protecţia civilă italiană, care este corespondentul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din România şi, până în acest moment, nu există niciun cetăţean român”, a decalarat în intervenția telefonică ambasadorul României în Italia, George Bologan.

Oficialul a declarat că a dorit să vină cu precizări tocmai pentru a liniști populația. Ambasadorul a avut și un mesaj pentru românii aflați în Italia, cărora le-a cerut să trateze situația cu lucididate și să respecte măsurile impuse de guvernul italian.

Bologan a precizat că informații oficiale vor fi furnizate de Ministerul Afacerilor Externe. MAE a transmis un comunicat de presă cu privire la măsurile luate de autoritățile din Italia și nu a fost emisă o alertă de călătorie pentru țara din Peninsulă.

“Până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au fost notificate de către autoritățile italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români. În acest context, MAE reiterează importanța respectării cu strictețe a  recomandărilor autorităților italiene pe acest subiect”, este mesajul oficial transmis de Ministerul Afacerilor Externe, după anunțarea măsurilor de restricție impuse de autoritățile din Italia.Fii primul care comentează! despre "Mii de români dintr-o zonă de carantină se pregătesc să vină acasă prin vama Petea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Coronavirusul ar putea ajunge la Satu Mare, via Italia. Măsuri urgente luate de România

Închide