Minden nagykárolyi diák számára táblagépet akarnak


Európai Uniós pályázati pénzből szerelnék fel a nagykárolyi tanintézményeket az on-line oktatás biztosításához szükséges didaktikai eszközökkel, nyilatkozta Kovács Jenő polgármester.

„A város minden diákja számára biztosítani szeretnénk a táblagépeket, illetve az oktatási intézményeket is igyekszünk olyan elektronikai eszközökkel felszerelni, melyek révén az iskolai tevékenységek on-line módon is történhetnek, ha a helyzet megköveteli, hogy erre az oktatási módra térjenek át a nagykárolyi tanintézményekben. A tanárok azt mondják, nem működik az on-line oktatás, azonban az sem történhet meg, hogy a gyermekek taníttatását felfüggesztjük. Ezzel az indíttatással az önkormányzat illetékesei készítettek egy uniós pályázatot, mely azt célozza, hogy a diákok megkapják a szükséges oktatási anyagot, minimálisra csökkentve a fertőzésveszélyt. Álláspontom szerint, mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy felkészültek legyünk arra, hogy ha a fertőzési mutatók rákényszerítenek minket be kell zárnunk tanintézményeket. Egyhamar nem fogunk a koronavírustól megszabadulni, így különböző forgatókönyvekkel kell készülnünk, ha a helyzet úgy kívánja. Nagyjából 1,2 millió eurós összértékben szerzünk be elektronikai eszközöket: 3551 tabletet (minden diáknak egy darabot), 196 interaktív táblát (minden osztályba egyet), 24 kivetítőt, 268 laptopot (a pedagógusoknak), 148 darab webkamerát. A projektet a Versenyképesség Operatív Program 2014-2020-as finanszírozási időszakára készítjük el”- mondta Kovács Jenő.Fii primul care comentează! despre "Minden nagykárolyi diák számára táblagépet akarnak"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Kovács Jenő nagykárolyi polgármesterrel
Újabb körgyűrűt akarnak Nagykárolyban

Închide