Ministrul Muncii trimis special la Satu Mare să ”rezolve” greva de la Electrolux


Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin BUDĂI, va veni mâine, 28 martie 2019, la Satu Mare cu scopul de a încerca găsirea unor soluții de rezolvare a conflictului de muncă de la societatea comercială Electrolux România. Ministrul va avea o primă întâlnire cu reprezentanții sindicatului Electrolux, începând de la ora 10:00, în biroul prefectului județului Satu Mare, Darius Filip.

Muncitorii de la Electrolux nu vor să cedeze și spun că, în ciuda dificultăților materiale, vor continua acțiunile sindicale. În sprijinul greviștilor a fost deschis un cont de solidaritate, în care lideri sindicali dar și alte organizații și persoane fizice au făcut donații.

Aproximativ 420 de muncitori de la Electrolux Satu Mare sunt în grevă de 18 zile. Cu toate dificultățile materiale, aceștia sunt hotărâți să nu cedeze, până când conducerea fabricii nu le va oferi măririle salariale solicitate.

Cel mai mare sindicat din Suedia, a spus Sorin Faur, este alături de greviștii de la Satu Mare. Se va încerca ridicării problemei salariaților de la Satu Mare și în board-ul Electrolux. Oamenii s-au declarat în continuare nemulțumiți de modul în care este tratată greva și de negocieri, așa că au solicitat, din nou, demisia conducerii fabricii.

Apeluri au fost lansate pentru unitate și solidaritate. Sindicaliștii se pregătesc și pentru pichetarea sediului ministerului Muncii, asta dacă nu vor reuși să rezolve problema tichetelor de masă.

Nemulțumiri sunt și de modul în care ITM a răspuns solicitărilor făcute de sindicaliști. Vasile Dârle a spus că în continuare se dorește un dialog responsabil. Sindicaliștii spun că un miting ar putea fi organizat în fața sediului ITM. Sute de persoane au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial pentru că nu și-au primit tichetele de masă.

Împreună cu liderii de sindicat, muncitorii caută soluții pentru a ușura povara financiară a celor aproape patru săptămâni de grevă. Donații au fost făcute în contul de solidaritate deschis pentru greviști, iar ieri una dintre propunerile vehiculate a fost cea a donării de sânge în schimbul tichetelor de masă.2 Comments on "Ministrul Muncii trimis special la Satu Mare să ”rezolve” greva de la Electrolux"

  1. Sunt foarte curios ce va rezolva… :)) :)) promisiuni

    View Comment
  2. cetațean | martie 28, 2019 at 09:08 |

    Deci cei care NU MUNCESC primesc ajutoare sociale de la stat, iar muncitorii, pentru că cer dreptul la o viață normală, nu au bani de mâncare și trebuie să-și doneze sângele!!! Cum nu vii tu ȚEPEȘ, Doamne…!!! Iată cât de bune sunt legile date de parlamentarii cu salarii imense, diurne, mașini, delegații…și multă odihnă! Dar pentru cei ce muncesc, parlamentarii nu vor să facă un sistem legislativ corect, preferă să lase românii să fie SCLAVI în propria țară! ORIBIL!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă
FOTO/VIDEO. #ElectroluxRezist. Muncitorii nu cedează. Se donează sânge pentru tichete de masă

Închide