Modernizarea Unității de Primiri Urgențe, în linie dreaptă. Investiție de 1,5 milioane euro

Proiectul de modernizare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Satu Mare a intrat în linie dreaptă. Autoritățile speră ca în cel mai scurt timp să înceapă pregătirile pentru licitație. Documentele se află acum pe masa celor de la Ministerul Dezvoltării, dar procendurile de la nivel central nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni. 

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a precizat pentru PresaSM că pregătirile pentru demararea modernizării și extinderii Unității de Primiri Urgențe au intrat în linie dreaptă.

Proiectul a fost declarat câștigător de către ADR Nord-Vest, iar acum autoritățile județene sunt în așteptarea contractului care trebuie să vină de la Ministerul Dezvoltării. Totul ar putea dura doar câteva săptămâni, iar apoi Consiliul Județean va începe pregătirile pentru licitație.

În cadrul unei conferințe susținute astăzi, președintele Pataki Csaba a precizat că speră ca în 2020 să se vadă deja rezultatele muncii.

“În șase luni putem avea contractul semnat pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe. La începutul anului 2020 sperăm să se vadă deja rezultatele,” a spus Pataki cu privire la semnarea efectivă a execuției.

Proiectul este unul de amploare, mai ales că autoritățile își doresc un nou corp de clădire, la pachet cu noi dotări pentru pacienții care ajung la UPU.

Practic, din cei 1,5 milioane de euro, 750 de mii vor merge către extindere și devoltare, iar restul banilor vor fi investiți în aparatură.

Actuala Unitate de Primiri Urgențe a fost inaugurată la începutul anului 2012, în urma unei investiții  de 6,4 milioane lei. Noua unitate a venit cu o extindere a capacității, de la 13 la 25 de paturi și realizarea zonei de așteptare.

Modernizare, extindere și dotare

Urgențele vor beneficia astfel de un nou corp de clădire, parter și etaj, iar planul prevede și o nouă zonă de acces în clădire, de pe strada Ravensburg.

“Prin acest proiect se propune extinderea Urgențelor cu un corp de clădire, regim de înălţime parter și etaj, precum și modernizarea interioară a unor zone. Extinderea clădirii se va face pe latura sudică și estică, ocupând o porțiune din spațiul verde existent și platforma pietonală. Accesul pietonal în imobil se realizează de pe latura sudică dinspre strada Ravensburg, acces existent în prezent,” spuneau autoritățile atunci când au anunțat proiectul.

Cel mai mare câștig va fi asigurarea investigațiilor tomografice pentru pacienții de la Urgență.

Modernizarea și extinderea va ajuta, spun medicii, și la asigurarea circuitelor funcționale.

La nivelul parterului se propune extinderea zonei UPU cu o suprafață de 228,05 mp, și modernizarea unor zone aflate în imediata apropierea a extinderii propuse. Extinderea propusă și zona propusă spre reorganizare a serviciului de urgență vor fi structurate astfel:

– Pe latura nordică au fost organizate spații destinate seriviciului administrativ și IT, precum și spații destinate sălii de examinare și pregătire a computerului tomograf.
– Pe latura sudică au fost propuse sala de examinare, tratare și supraveghere minori, încăpere prevazută cu un spațiu destinat pentru izolator, grupuri sanitare, o zonă de consultații, trei boxe pentru internare, două boxe pentru ATI și un spațiu de birou pentru doctori.

Valoarea totală a proiectului ”Modernizare, extindere și dotare Unitate de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare” este în cuantum de 7.792.103,10 lei (inclusiv TVA), din care valoare totală eligibilă 6.802.434,54 lei și valoare totală neeligibilă de 989.668,55 lei. Contribuția proprie în proiect a Județului Satu Mare este de doar 136.048,70 lei.

 

Fii primul care comentează! despre "Modernizarea Unității de Primiri Urgențe, în linie dreaptă. Investiție de 1,5 milioane euro"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare, Pataki Csaba
FOTO/VIDEO. Aparat ultraperformant pentru salvarea sătmărenilor. Donația Primăriei

Închide