Muncitorii de la Electrolux vor grevă generală. Negocieri eșuate, sute de angajați în aer

Angajații din cadrul Electrolux Satu Mare au declanșat conflictul de muncă prin Sindicatul ”Samus”. Muncitorii s-ar fi pronunțat penru greva generală, fiind nemulțumiți de propunerea conducerii.

Surse din cadrul Electrolux Satu Mare au declarat pentru Gazeta de Nord Vest că Sindicatul Samus a notificat ieri dimineață conducerea fabricii despe declanșarea conflictului de muncă. Apoi acest conflict de muncă a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Din acest moment este doar o chestiune de timp până ce va fi declanșată greva generală.

Potrivit sursei citate, este foarte posibil ca liderul Confederației Sindicale ”Cartel Alfa”, Bogdan Iuliu Hosu, din care face parte și Sindicatul ”Samus”, va face parte din echipa de conciliere de la Electrolux. Acesta are în vedere să elboreze, la Electrolux Satu Mare, un studiu de caz despre negocierea unui contract colectiv de muncă și despre trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Muncitorii din Electrolux sunt nemulțumiți de faptul că patronatele nu accpetă o creștere salarială și alte cereri. Sindicaliștii au cerut o creștere salarială de 11%, bazat pe prognoza INS, însă conducerea a propus creștere salarială de zero, însă au oferit un bonus de prezență de 2,5%.

Fii primul care comentează! despre "Muncitorii de la Electrolux vor grevă generală. Negocieri eșuate, sute de angajați în aer"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
Sindicaliștii Electrolux amenință cu greva generală. Negocierile cu conducerea au eșuat

Închide