Musulmanii din județul Satu Mare SOLICITĂ un loc pentru CIMITIR. Ce le-a RĂSPUNS Prefectura

Comunitatea musulmană din județul Satu Mare cere autorităților locale și județene sprijin pentru a obține un teren în vederea amenajării unui cimitir.

Astfel, E. Mohamed a solicitat sprijinul Instituției Prefectului în vederea înființării unui cimitir propriu acestui cult religios. Acesta a mai spus că cel mai apropiat cimitir musulman este tocmai la Salomnta, la peste o sută de kilometri depărtare.

Pentru că întreaga comunitate musulmană din județul Satu Mare numără puțin peste 30 de persoane. E. Mohamed a declarat că s-ar mulțumi chiar și cu o parte dintr-un cimitir. cu condiția ca și cultul creștin să fie de acord.

Reprezentanții Instituțuiei Prefectului i-au spus bărbatului că are două posibilități. Prima ar putea fi solicitarea unei cote dintr-un cimitir aflat în administrarea statului român, mult mai deschis spre astfel de solicitări decât cimitirele administrare de către bisericile creștine.

A doua variantă ar fi să își înființeze o asociație non-guvernamentală, iar în cadrul acesteia să umpere un teren și să își înființeze un cimitir.

E Mohamed a spus că o astfel de asociație există deja în România, dar comunitatea arabă din Satu Mare ar fi dispusă să cumpere o cotă parte dintr-un cimitir aflat în administrarea statului român.

2 Comments on "Musulmanii din județul Satu Mare SOLICITĂ un loc pentru CIMITIR. Ce le-a RĂSPUNS Prefectura"

  1. Corecta solutie, musulmanii nu au segregat crestinii – dupa moarte …

    View Comment
  2. Musulman sau crestin sau non crestin sau ce-i vrea credinta, la o groapa de 1×2 m toti avem dreptul fara a specifica ca cimitirul e musulman sau crestin sau al orasului. Nu-i vad importanta de ce sa fie musulman. Dar raman deschis pentru acest subiect fara sa jignesc pe careva.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului
PROTEST împotriva PARLAMENTARILOR în fața Prefecturii. AZI, în municipiul Satu Mare!

Închide