Nagyon szigorú intézkedésekre van szükség; aki nem tartja be a szabályokat, szankcióban részesül

Klaus Iohannis, declaratii de presasursa: presidency.ro

Nagyon szigorú intézkedésekre van szükség a jelenlegi járványhelyzetben, ezért szankcióban részesülnek azok, akik nem tartják be a szabályokat – jelentette ki Klaus Iohannis államelnök csütörtökön.

A helyzet a következő: 1350 páciens, 35 elhalálozás, nő a betegek száma. Mi, én, a kormány, a felelős hatóságok készen állunk kezelni ezt az új válságot. Ma megbeszélést tartottam a belügyminiszerrel, illetve a rendőrségért és a katasztrófavédelemért felelős két államtitkárral, és egyetértettünk, hogy nagyon szigorú intézkedésekre van szükségünk. Kedves románok, minden egyes szociológiai felmérés arra mutat, hogy 90%-uk betartja a szabályokat, maszkot visel és betartja a fizikai távolságot. Köszönöm! Többségük megértette, hogy fegyelemre van szükség. Aki ezt nem értette meg, bírságot fog fizetni. Mindenkinek kötelező módon be kell tartani a szabályokat, hogy együtt féken tudjuk tartani ezt a betegséget, a járványt’ – mondta az államfő a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy az intenzív osztályok ágyainak a fele már foglalt és szigorú intézkedésekre van szükség, hogy a járványt kordában lehessen tartani.

„Nagyon szigorú intézkedésekre van szükségünk. Számítok rátok, kedves románok, hogy betartjátok ezeket a szabályokat, aki pedig nem tartja be, viselni fogja a törvényes következményeket’ – szögezte le Iohannis.

Az államfő megbeszélést tartott csütörtökön a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetéről Marcel Vela belügyminiszterrel, Raed Arafat belügyi államtitkárral, a katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetőjével és Bogdan Despescu vezető rendőrkvesztorral, belügyi államtitkárral.Fii primul care comentează! despre "Nagyon szigorú intézkedésekre van szükség; aki nem tartja be a szabályokat, szankcióban részesül"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: Este un moment critic. Situația este extrem de gravă

Închide