Navetiștii români care locuiesc în Ungaria stau la cozi la graniță. Legea care i-ar ajuta nu se aplică


Mii de români care trăiesc în Ungaria așteaptă aplicarea unei legi care i-ar ajuta zi de zi, titrează Digi24. Este vorba despre alocarea unei benzi speciale celor care muncesc în România, dar locuiesc în țara vecină. Actul normativ are nevoie de norme metodologice. Până apar acestea, navetiștii de peste graniță stau la rând, alături de toți ceilalți care intră în țară.

De anul acesta ar trebui ca, la venirea din Ungaria, românii să aibă alocată o bandă specială în punctele de trecere a frontierei. Legea inițiată de un deputat UDMR a fost promulgată de președinte în septembrie 2020, însă normele de aplicare nu au fost nici acum elaborate.

“Nu înțeleg de ce se amână această problematică, am o nemulțumire clară, pentru că legea este promulgată și ar fi trebuit să aibă normele de aplicare în 90 de zile, la sfârșitul anului trecut. Trebuie fluidizare și acest lucru trebuie să îl rezolve statul, nu accidental un polițist de frontieră sau altul”, precizează Szabó Ödön, deputat, inițiatorul legii, potrivit Digi24.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, instituția a făcut toate demersurile necesare pentru ca, după emiterea normelor, să fie implementată procedura de control efectiv.

“Poliția de frontieră a făcut toate demersurile necesare pentru facilitarea trecerii frontierei de către lucrătorii transfrontalieri, urmând ca după emiterea normelor de aplicare să se procedeze la implementarea controlului efectiv,” a precizat Comisar-șef Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea.

După aderarea României la Uniunea Europeană, în 2007, achiziționarea de case sau terenuri în estul Ungariei a fost o adevărată modă printre români. I-au atras prețurile și impozitele mai mici decât cele din țară.Fii primul care comentează! despre "Navetiștii români care locuiesc în Ungaria stau la cozi la graniță. Legea care i-ar ajuta nu se aplică"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția de Frontieră
Cod roșu la vama Petea. Măsuri suplimentare luate de frontieriști

Închide