Negocieri blocate. Electrolux: Liderii de sindicat au refuzat oferta. Discuții, pe aspecte secundare


Conducerea Electrolux spune că negocierile s-au blocat, după ce liderii de sindicat au refuzat oferta financiară și au dorit să discute aspecte secundare. Compania mai precizează și faptul că ultima ofertă este cea definitivă și vizează atât bunăstarea angajaților, cât și sustenabilitatea producției.

Redăm integral textul comunicatului de presă:

“Din păcate, suntem nevoiți să confirmăm faptul că liderii sindicatelor au refuzat, încă o dată, oferta financiară propusă de Electrolux, și au hotărât să rămână în grevă. Luni trebuia să fie momentul în care urma să stabilim împreună detaliile finale ale acordului comun, iar pe această cale ne exprimăm dezamăgirea privind modul în care liderii de sindicate au ales să abordeze întâlnirea. Ei au adus în discuție o serie de aspecte secundare, care nu privesc principalul scop al negocierilor și au evitat, astfel, dezbaterile pe marginea ofertei financiare. Lipsa de disponibilitate de cooperare, alături de faptul că interlocutorii noștri au părăsit rapid întâlnirea, au dus, din nou, la blocarea negocierilor și a dialogului.

Oferta noastră financiară este aceeași și este definitivă, vizând bunăstarea tuturor angajaților, precum și sustenabilitatea producției fabricii: un contract pe doi ani cu o creștere generală de 26,4% raportat la salariul de bază brut al unui angajat din producție, constând într-o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei/lună, pentru fiecare an contractual. Solicitările pe care le-am primit ieri de la liderii sindicatelor nu au vizat nicio creștere a pachetului salarial, ci aspecte care se referă la aplicabilitatea ofertei și la alte cereri care nu au făcut obiectul grevei, acesta fiind negocierea ofertei salariale. Credem cu tărie că obiectivul nostru principal este de a ajunge la un acord cu privire la oferta financiară, care va pune capăt grevei și va permite angajaților să se întoarcă la locul lor de muncă. Alte pretexte nu fac decât să amâne rezolvarea situației actuale, iar obiectivul principal trebuie să rămână asigurarea bunăstării angajaților.

Știm cu toții cât de important este, pentru toți cei implicați, să ajungem la un acord final, prin urmare vom continua să fim deschiși pentru a discuta cu liderii sindicali și pentru a pune capăt acestei lungi perioade de grevă, într-un mod constructiv. Suntem interesați doar de bunăstarea tuturor angajaților Electrolux și de sustenabilitatea fabricii, așa cum s-a văzut în eforturile noastre de a negocia, de a invita la dialoguri pașnice și de a răspunde solicitărilor sindicatelor. Sperăm că, în curând, vom ajunge la un acord final, fiind în interesul tuturor părților implicate”Fii primul care comentează! despre "Negocieri blocate. Electrolux: Liderii de sindicat au refuzat oferta. Discuții, pe aspecte secundare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux, grevă
VIDEO. Discuții fără rezultate la Electrolux: “Ori la bal, ori la spital!”

Închide