Negocierile dintre conducerea Electrolux Satu Mare și sindicaliști a eșuat: ”Au spus că nu au bani”

Discuțiile dintre conducerea Electrolux Satu Mare și reprezentanții sindicatelor Samus și Cartel Alfa au eșuat. Întâlnirea a început la ora 11.00 și a durat doar 30 de minute, timp în care cei din conducerea fabricii le-ar fi spus sindicaliștilor că nu au altă ofertă decât cea inițială.

”Ne-au chemat la ora 11.00 ca să ne spună ce?! Că Electrolux nu își permite să ne satisfacă doleanțele, că acestea sunt posibilitățile financiare. O să le prezentăm muncitorilor aceste informații și împreună vom decide care sunt următorii pași. Practic, nu s-a rezolvat nimic după întâlnirea de astăzi”, a spus președintele sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, pentru PresaSM.

Poziția conducerii Electrolux Satu Mare:

”Cu privire la ultimele discuții pe care le-am avut cu liderii sindicali în săptămâna precedentă, dorim pe această cale să facem public răspunsul nostru și să confirmăm că menținem aceeași ofertă financiară pentru angajații noștri: o creștere a salariului de bază, mai mare decât rata inflației din România, un bonus de prezență, precum și asigurare medicală privată. Am confirmat această ofertă și liderilor sindicatului, în cadrul unei întâlniri avute în această dimineață, la sediul fabricii. Considerăm că aceasta este o ofertă echitabilă pentru angajații noștri, prin care răspundem la cererile inițiale ale liderilor sindicali. Astfel, în urma implementării acestei oferte, creșterea totală raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție ar fi de 11%.

Aplicăm aceleași principii în România ca în orice altă țară în care compania Electrolux este prezentă. Monitorizăm îndeaproape nivelul salariilor de pe piața locală și putem confirma că suntem una dintre companiile de top din Satu Mare, în ceea ce privește pachetul salarial oferit angajaților.

Prin propunerea noastră, salariul mediu al unul angajat din producție al fabricii Electrolux Satu Mare ar fi cu 70% mai mare decât salariul minim pe economie. De asemenea, oferim angajaților noștri o serie de beneficii, precum: tichete de masă în valoare de 315 RON lunar, bonus anual, compensarea contribuției sociale de 20%, tichete de vacanță. În plus, pentru că suntem mereu preocupați de sănătatea angajaților noștri și de calitatea vieții acestora, oferim asigurare medicală privată, salarii compensatorii, bonus de pensionare și concediu de odihnă de până la 28 de zile pe an, ca parte a pachetului de beneficii. Investițiile în angajați sunt o prioritate pentru noi, de aceea, completările aduse pachetului salarial și de beneficii sunt în opinia noastră, substanțiale.

La Electrolux, suntem responsabili, zi de zi, pentru bunăstarea, siguranța și satisfacția angajaților noștri, responsabilitate care este foarte importantă pentru noi. Fiind o companie care își desfășoară activitatea în industria foarte competitivă a produselor electrocasnice, trebuie să asigurăm de asemenea, profitabilitatea operațiunilor derulate de fabricile noastre pentru a avea un business sustenabil și pentru a putea oferi locuri de muncă sigure și atractive pentru angajații noștri. De aceea, negocierile cu sindicatele și alinierea cu solicitările lor au reprezentat de la bun început o prioritate pentru noi. În continuare suntem deschiși dialogului cu liderii sindicatelor pentru ca, împreună, să ajungem la un acord final.”

Fii primul care comentează! despre "Negocierile dintre conducerea Electrolux Satu Mare și sindicaliști a eșuat: ”Au spus că nu au bani”"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
Probleme și în instanță pentru Electrolux. Curtea de Apel respinge cererea depusă de compania suedeză

Închide