Nemții de la Dräxlmaier pregătesc o nouă fabrică. Cinci clădiri noi și mii de locuri de muncă

Producătorul german de componente auto Dräxlmaier vrea să construiască o nouă fabrică în România, titrează cei de la Profit.ro. De această dată este vorba despre o fabrică de baterii, care urmează să fie ridicată la Timișoara. 

Nemții de la Dräxlmaier vor să-și extindă activitatea din Timișoara. Compania a solicitat eliberarea unui PUZ pentru o nouă fabrică și un centru de dezvoltare, titrează Profit.ro. Proiectul este unul de amploare. Este vorba despre un complex cu 5 clădiri noi, cu spații de producție pe o surpafață de 35.000 mp și 16.000 mp care vor fi dedicați zonei de birouri. Compania operează la Timișoara de mai mulți ani prin intermediul unei fabrici în domeniul pieselor auto și al firmei Lisa Dräxlmaier, iar acum dorește să construiască aici o fabrică de baterii pentru mașinile electrice.

La Satu Mare, compania deține cea mai mare locație din cele cinci din țară. Unitatea de producție din Satu Mare este singura fabrică din România a Dräxlmaier Group care produce cablaje de înaltă tensiune.

Dräxlmaier Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 75.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, Dräxlmaier Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, Dräxlmaier Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, Dräxlmaier Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2019, Dräxlmaier Group a realizat o cifră de afaceri de 4,9 miliarde de euro.

Prima fabrică din România a fost înființată în 1993, la Pitești. Au urmat apoi cele din Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov – România devenind, astfel, cu peste 15.000 de angajați, unul dintre cele mai importante centre de dezvoltare și producție ale Grupului.

1 Comment on "Nemții de la Dräxlmaier pregătesc o nouă fabrică. Cinci clădiri noi și mii de locuri de muncă"

  1. Iar salariile sunt de cacat !!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Draxlmaier
FOTO. Exercițiu de alarmare la cel mai mare angajator. Toți muncitorii Draxlmaier, în curte

Închide