Nemzetárulással vádolják a szatmári magyarok egy részét


Ismét nemzetárulással vádolta meg Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az RMDSZ-szel szemben álló erdélyi magyar pártokat amiatt, hogy a helyhatósági választáson ellenjelöltet indítottak a szövetség tanácselnökeivel szemben.

A téma a budapesti Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén került terítékre ismét. Az elsősorban a külhoni magyarság támogatásáról, szóló meghallgatáson Balczó Zoltán, a Jobbik képviselője a magyar kormánynak az RMDSZ melletti „kizárólagos kiállását” tette szóvá a közelmúltbeli romániai helyhatósági választásokon.

Potápi Árpád János válaszában kiemelte: az összefogás irányába szeretnék „tolni” a külhoni magyar pártokat, akkor van nagyobb sikerük, ha valamilyen módon együtt jelennek meg a voksolásokon. Potápi szerint az, hogy Biharban és Szatmárban az RMDSZ jelöltjére egy másik magyar jelöltet „ráindítani”, az nemzetárulás.

Mint ismeretes, Szatmár megyében a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt saját jelöltet akart indítani Szatmárnémeti polgármesteri és a Szatmár Megyei Tanács elnöki tisztségéért, ami negatív reakciót váltott ki Budapesten és különböző, nem diplomáciai utakon figyelmeztették a két pártot, hogy nemzetárulásban lesznek vétkesek, ha az RMDSZ nem nyeri meg ezeket a tisztségeket.

Az államtitkár kijelentéseivel mintegy beismeri a szomszédos ország beleszólását a Szatmár megyei választási kampányba olyan megközelítésből, hogy a magyar szavazóbázis egységét minden áron meg kell tartani.Fii primul care comentează! despre "Nemzetárulással vádolják a szatmári magyarok egy részét"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Magyarország
Ki mentesül a karantén alól?

Închide