Nereguli cu mâncarea copiilor din școlile din județul Satu Mare. S-a lăsat cu amenzi

DSVSA a luat la puricat cantinele unităților de învățământ, dar și unitățile de catering care asigură mâncarea celor mici. Din cele peste 70 de unități verificate, inspectorii au aplicate 8 sancțiuni și 8 avertismente. 

DSVSA a continuat acțiunea de verificare a cantinelor și a firmelor de catering care deservesc unitățile de învățământ. Peste 70 de cantine, chioșcuri, magazine și firme au fost verficate în ultima săptămână.

“Continuă și în această săptămână, acțiunea de verificare a respectării condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în cantinele școlare, în cantinele creșelor, căminelor și grădinițelor, în unitățile de catering care deservesc unități școlare și preșcolare, de pe raza județului Satu – Mare. Cu această ocazie, au fost verificate până la această dată, 43 cantine școlare și preșcolare, 26 chioșcuri și magazine de incintă școlară și 7 unități catering care asigură hrana pentru unitățile de învățământ”, spun cei de la DSVSA.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, respectiv 8 avertismente.

În total, 95 de acțiuni de control au avut loc în ultima săptămână. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

Fii primul care comentează! despre "Nereguli cu mâncarea copiilor din școlile din județul Satu Mare. S-a lăsat cu amenzi"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre controale, DSVSA, mâncare
Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, în control la Satu Mare

Închide