Nereguli grave în spitalele din județul Satu Mare. Vinovați: managerii și proprietarii

Incendiu Spitalul Județean Satu Mare

Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, a tras un semnal de alarmă după controalele efectuate la spitalele din județul Satu Mare, în perioada ianuarie-februarie 2019.

Concret, au fost descoperite mai multe nereguli. Astfel, au fost identificate unități spitalicești care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, în care nu se asigură condițiile privind limitarea propagării focului și fumului în interiorul construcțiilor.

De asemenea, mai sunt probleme cu faptul că nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, nu se asigură mentenanța instalațiilor de stingere a incendiilor, verificarea periodică a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, nu funcționează instalația de iluminat de securitate, nu sunt asigurate condițiile de evacuare sau accesul autospecialelor de intervenție.

Mai mult, s-a observat și exploatarea instalațiilor, echipamentelor și aparatelor electrice în condiții în care generează supracurenți sau suprasolicitare din cauza existenței contactelor imperfecte la conexiuni și legături. Pompierii sesizează aceste probleme grave de care se fac responsabili atât managerii, cât și proprietarii, însă acestea vor fi rezolvate în cel mai scurt termen pentru asigurarea siguranței sătmărenilor.1 Comment on "Nereguli grave în spitalele din județul Satu Mare. Vinovați: managerii și proprietarii"

  1. De ce nu precizați ca acum 2 ani ați făcut o simulare la Spitalul Negrești a fost de toată jena… personalul spitalului spunea sa ne ferească D-zeu sa trebuiască sa interveniți!!! Rușine ISU

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre incendiu, pompieri
Imaginea zilei: Un paramedic a salvat viața unui micuț urechiat

Închide