Noi focare de rujeolă în Satu Mare. Autoritățile pierd lupta cu fenomenul

Zeci de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în județul Satu Mare în perioada 13 – 17 noiembrie, reiese din buletinul informativ publicat de Institutul Național pentru Sănătate Publică.

Pe prima poziție se află, cu 21 de cazuri, Harghita, respectiv Satu Mare.cu 19 cazuri. Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 17 noiembrie este de 9.900, din care 35 de decese. Un al 36-lea deces cauzat de rujeolă, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 1 an și 1 lună, nevaccinat, din jud. Ialomița.

Documentul amintit atrage atenția că rezultatele campaniei suplimentare de vaccinare cu vaccin ROR din luna octombrie sunt în continuare nesatisfăcătoare și nu ating nivelurile optime recomandate, în perioada în cauză fiind vaccinat doar un procent de 31.2% din totalul catagrafiaților.Statistica menționează că 26.4% nu s-au prezentat la vaccinare, 17 procente nu au fost găsiți la domiciuliu, alte 14 procente au fost refuzurile și doar 11.5% au fost cei nevaccinați datorită contraindicațiilor.

”Remarcăm faptul că, indiferent de grupa de vârstă, ponderea copiilor negăsiți la domiciliu și neprezentați la vaccinare totalizează 43.3%, în condițiile în care numai 10% din copiii catagrafiați sunt plecați în străinătate”, se mai arată în documentul menționat.Fii primul care comentează! despre "Noi focare de rujeolă în Satu Mare. Autoritățile pierd lupta cu fenomenul"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre ambulanță
Ambulanța Satu Mare face angajări! Salarii extrem de motivante

Închide