Noua firmă de ”ecarisaj” a ridicat zeci de câini de pe străzile municipiului Satu Mare

Asociatia FreeLife a capturat până în prezent de pe străzile municipiului Satu Mare un număr de 48 de câini fără stăpân. Contractul încheiat între Asociația Freelife și Primăria Municipiului Satu Mare a fost semnat în 2 iulie, iar conform contractului încheiat, Asociația FreeLife are în responsabilitate identificarea, înregistrarea, capturarea, transportul, adăpostirea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea și sterilizarea precum și adopția câinilor.

Cetățenii municipiului Satu Mare pot sesiza Asociația Freelife la numărul de telefon 0745 521 042.


Primăria municipiului Satu Mare nu a reușit să liciteze contractul pentru serviciul de gestionare a câinilor fără adăpost. La toate licitațiile lansate nu s-a prezentat nicio firmă, iar într-un final, pentru a rezolva problema, municipalitatea a decis ca începând cu 3 iulie, Asociația Free Life să se ocupe de patrupedele fără stăpân de pe raza municipiului Satu Mare.

“După mai bine de un an în care au fost organizate mai multe licitații și la care nici o firmă nu s-a prezentat, Primăria Municipiului Satu Mare a reușit încheierea contractului pentru delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Satu Mare. Începând de miercuri, 3 iulie, de gestionarea câinilor fără stăpân, capturarea, adăpostul și sterilizarea lor se ocupă Asociația FreeLife Satu Mare,” se arată într-o informare a Primăriei Satu Mare.

Conform caietului de sarcini care stă la baza încheierii contractului, Asociația FreeLife se va ocupa de capturarea câinilor fără stăpân, transportul câinilor capturați la adăpost, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea și sterilizarea , precum și de identificarea și înregistrarea câinilor fără stăpân, adopția și revendicarea câinilor, programele de informare , educația și responsabilizarea cetățenilor.

“În scopul verificării modului de aplicare a prevederilor contractului de gestionare a acestui serviciu, Primăria Municipiului Satu Mare are acces în adăpost precum şi dreptul de a solicita şi primi orice documente şi de a verifica orice dotări ale serviciului şi ale adăpostului, autovehicul, armele utilitare , stocurile de hrană, de medicamente şi de substanţe dezinfectante”, mai informează Primăria.

Firma care a deținut înainte contractul de gestionare a fost criticată de iubitorii de animale, atât pentru modul în care erau capturate animalele, cât și pentru condițiile de la adăpost.

Pe toată perioada în care Satu Mare nu a avut serviciu pentru gestionarea problemei câinilor fără adăpost, ONG-ul Free Life a continuat eforturile de sterilizare a patrupedelor, precum și campaniile de informare pentru prevenirea abandonului. Asociația a demarat și programe pentru adopții.

Asociația Free Life este o organizație non profit, înregistrată în 2011 și care activează din 2012 în Satu Mare pentru salvarea patrupedelor fără stăpân.

1 Comment on "Noua firmă de ”ecarisaj” a ridicat zeci de câini de pe străzile municipiului Satu Mare"

  1. Un noroc imens pentru bietii caini. Fara Freelife, soarta lor ar fi fost una sumbra. Sunt singurii care ii salvează

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Free Life
FOTO. Mașină “sfâșiată” de câinii vagabonzi. Totul s-a întâmplat în Micro 17

Închide