Nu e glumă! Satu Mare vrea să ajungă în Cartea Recordurilor!

Consiliul Județean și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) vor să ducă județul Satu Mare în Cartea Recordurilor. Un număr de 95 de școli și grădinițe din județ vor colecta capace de PET, pe culori, ambalate în saci, fiecare sac purtând eticheta cu denumirea culorii și numărul de capace. Din cantitatea de capace colectate la nivelul unei grădinițe împreună cu școlile partenere se va realiza prin muncă voluntară, un panou de dimensiunea 2,500×1,250 (3,125 mp.) și va reprezenta o imagine dintr-o poveste populară. Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a declarat astăzi că se vor strânge 6 milioane de capace!

În data de 5 Iunie 2018 cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, pe Stadionul ”Daniel Prodan” din municipiul Satu Mare, din aceste panouri se va realiza ”Cel mai lung panou”, și dacă acesta va fi apreciat ca fiind cel mai lung panou realizat pe plan mondial, programul va fi înscris, cu sprijinul Consiliului Județean, în ”Cartea Recordurilor”.

Instituțiile de învățământ preșcolar și școlar au avut posibilitatea de a se înscrie în program în perioada 05.12.2017-31.01.2018. Un număr de 89 de instituții de învățământ s-au înscris, din care 48 de grădinițe și 41 de școli.

Prin urmare, din cele 48 de panouri, se va realiza un panou mozaic cu o lungime de 48 x 2,500 = 120 metri, cu o suprafață de 48x 3,125 metri pătrați =150 metri pătrați, reprezentând 48 de imagini din povești populare. În urma amenajării punctelor de colectare la intrarea în grădinițe și școli, până la această dată, respectiv în perioada decembrie 2017-ianuarie 2018 s-au colectat 29.587 bucăți de capace de PET.

Acțiune care continuă până în luna iunie în cadrul programului, cu raportarea lunară la APM a cantităților de capace colectate, și va deveni pe viitor o activitate permanentă a instituțiilor de învățământ.

1 Comment on "Nu e glumă! Satu Mare vrea să ajungă în Cartea Recordurilor!"

  1. Acasa nu mai am o sticla cu capac si am desfacut 6 sticle de coca cola sa-i dau fetitei mele sa duc la scoala capace sa-si faca targhetul.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Agenția pentru Protecția Mediului
Sătmărenii, amenințați cu amenzi enorme dacă nu distrug o plantă

Închide