O pompă de căldură aer-apă, cea mai prietenoasă metodă de a încălzi casa

O pompă de căldură absoarbe energia din împrejurimi și o transferă pentru a încălzi apa. Deci, casa ta ar putea fi încălzită doar prin pomparea acestei ape calde printr-un sistem de încălzire a conductelor prin pardoseală sau calorifere. Aceasta este cea mai ecologică alternativă de a-ți încălzi casa.

Pe scurt, o pompă de căldură aer-apă presupune :

• alternativă excelentă pentru încălzirea tradițională
• Aerul exterior, o resursă mereu disponibilă și gratuită
• Sistem simplu, impact minim arhitectural
• Economie de energie importantă
• Reduceri semnificative ale emisiilor de CO2
• Încălzire, răcire și preparare apă caldă menajeră prin intermediul unui singur sistemCum funcționează o pompă de căldură aer-apă?

O pompă de căldură aer-apă folosește o sursă de energie sustenabilă prin extragerea căldurii existente în aerul exterior la temperaturi scăzute. Vaporizarea, condensarea, comprimarea și laminarea alcătuiesc ciclul frigorific ce permite ridicarea căldurii extrase la o temperatură mai mare. Apoi energia este transferată prin intermediul unui schimbător de căldură în sistemul de distribuție, cum ar fi încălzirea prin pardoseală, radiatoare cu agent termic la temperatură scăzută și/sau ventiloconvectoare.

Cu toate acestea, o pompă de căldură aer-apă funcționează cel mai bine în climele moderate. Eficiența unei pompe de căldură aer-apă este optimă la 7 grade Celsius, spre deosebire de locurile uscate și reci, unde temperaturile exterioare scad sub -20 grade Celsius. Reținând principiile de lucru ale unei pompe de căldură aer-apă, scăderea temperaturilor va afecta eficiența de funcționare.

În climatele cu temperaturi de iarnă foarte scăzute, o pompă de căldură sol-apă poate părea o alegere mai potrivită, deoarece extrage căldura din sol și se comportă bine chiar și la temperaturi reci, de îngheț.

Principalele componente ale unei pompe de căldură aer-apă:

1. Modul de pompă de căldură în aer liber
2. Boiler interior al pompei de căldură
3. Radiator/radiatoare
4. Încălzire în pardoseală

Alegerea unei pompe de căldură potrivite depinde de nevoile casei. O pompă de căldură aer-apă, precum și celelalte tipuri, au un avantaj important în comun: produc energie regenerabilă, deoarece solul sau aerul sunt încălzite din punct de vedere tehnic de soare. Atât o pompă de căldură aer-apă, cât și una aer-aer utilizează un model de funcționare similar.
Avantajele și dezavantajele unei pompe de căldură aer-apă

O pompă de căldură aer-apă este o alegere excelentă pentru distribuirea încălzirii și a apei calde în casa ta, cu un impact minim asupra mediului. Folosind o soluție regenerabilă, vei economisi la facturi, în timp. Pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză despre sistemul perfect, să aruncăm o privire asupra avantajelor și dezavantajelor unei pompe de căldură aer-apă.

Avantaje

Planificarea instalării pentru o pompă de căldirî aer-apă este mai ușoară, deoarece acestea sunt mai mici și nu ocupă mult spațiu. Mai mult, acestea au de două ori eficiența energetică a unui sistem voluminos de petrol sau gaz. Având în vedere că o pompă de căldură aer-apă utilizează aerul pentru a genera energie, sistemul de operare este simplu și fără riscuri. O pompă de căldură aer-apă de dimensiuni adecvate și de bună calitate îți va aduce economii la energia electrică și costuri reduse de încălzire, dar nu vei face compromisuri cu producția de căldură și nici în ceea ce privește confortul.

Dezavantaje

O pompă de căldură aer-apă este expusă riscului de ineficiență atunci când funcționează în condiții meteorologice foarte reci, așa că cel mai bine va fi să cauți un sistem de încălzire principal diferit care să asigure o încălzire suficientă. Și dacă ai avut în vedere investiția într-o pompă de căldură aer-apă deoarece este compactă și ușor de întreținut, ia în considerare nivelurile ridicate ale zgomotului înainte de a plasa unitatea în interior, în altă parte decât într-o cameră de utilitate, nefolosită în mod normală.

Un alt lucru de luat în considerare la planificare este costul unei izolații bune, deoarece aceasta va avea cea mai mare influență asupra economiilor viitoare prin utilizarea unei pompe de căldură aer-apă. Având în vedere avantajele și dezavantajele unei pompe de căldură aer-apă, trebuie să concluzionăm că acestea sunt totuși mai eficiente decât un sistem pe gaz.Fii primul care comentează! despre "O pompă de căldură aer-apă, cea mai prietenoasă metodă de a încălzi casa"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre cumpărături online, eMag
Avantajele și dezavantajele folosirii unei motocoase

Închide