O tânără a fost înșelată de escroci în plină zi în Satu Mare. Când s-a prins a fost prea târziu

saracie lucie în județul satu mare

Sătmărenii cad victimă unei scheme de înșelătorie, denumită ”ghicitul”. Un incident de acest gen s-a produs pe Bulevardul Independenţei din municipiul Satu Mare.

O tânără de 18 ani, din comuna Culciu, a reclamat în ziua de 21.06 a.c., în jurul orei 17.00, faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

Acesta a relatat poliţiştilor că o femeie necunoscută a abordat-o în timp ce se afla pe Bulevardul Independenţei din Satu Mare şi s-a oferit să-i ghicească viitorul. Ca mod de operare, în astfel de situaţii, escrocii solicită sume de bani sau bijuterii, după care dispar cu bunurile. În acest caz, victima a rămas fără un telefon mobil şi de suma de 500 lei.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, polițiștii vă recomandă respectarea următoarelor măsuri preventive:

– Spuneţi nu oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu puneţi de bunăvoie la dispoziţia unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!

– Adoptaţi măsuri minime de autoprotecţie şi manifestaţi atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine care vă abordează;

– Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate la timp în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.

Dacă aţi fost victima infracţiunii de înşelăciune, apelaţi numărul de urgenţă 112, imediat după constatarea situaţiei în care vă aflaţi şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea escrocilor şi recuperarea pagubei suferite!

1 Comment on "O tânără a fost înșelată de escroci în plină zi în Satu Mare. Când s-a prins a fost prea târziu"

  1. ambii legati si aruncati in Somes.
    Tre sa fii tampit si batut in cap, incat cineva, pentru 500 sa-ti ghiceasca viitorul in M17.:)))) din palma sau din urina ?
    Si mai suni si la politie ca esti tampit.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Locală
Ups! Amenzile Poliției Locale în trafic sunt ilegale. Înalta Curte a decis

Închide