OFICIAL. Mașinile pot fi ridicate mult mai ușor! Inclusiv cele cu numele străine


Președintele a promulgat modificările aduse legii mașinilor fără stăpân. Astfel, dacă un automobil zace neutilizat pe domeniul public pentru o perioadă de cel puțin șase luni, acesta poate fi ridicat. O altă schimbare vizează posibilitatea ridicării mașinilor înmatriculate în străinătate. 

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la începutul lunii un proiect de lege care prevede că pot fi incluse sub incidenţa Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân şi autoturisme înmatriculate în străinătate.

Definiția termenului “vehicule fără stăpân” a fost modificată pentru a include şi vehicule înmatriculate în străinătate, deoarece au fost semnalate autoturisme care, în lipsa unor plăcuțe de înmatriculare emise de autoritățile române, nu au putut fi ridicate.

O altă modificarea a vizat şi scurtarea de la un an la şase luni a perioadei în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice şi introducerea dovezii de achitare a taxelor auto, a amenzilor şi a dovezii efectuării ITP-ului de către proprietar/deţinător legal în termen de 5 zile de la primirea somaţiei.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit legii, “vehicul fără stăpân” este vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut. “Vehicul abandonat” este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice.Fii primul care comentează! despre "OFICIAL. Mașinile pot fi ridicate mult mai ușor! Inclusiv cele cu numele străine"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre mașina
FOTO. Mașina furată din parcarea NEPI, abandonată în Baia Mare. Hoțul, de negăsit

Închide