Oficial, MEDICII sătmăreni au PRIMIT zeci de mii de lei de la FIRMELE de medicamente. Ce spune legea

Medicii trebuie să declare, conform legii, sponsorizările de la companiile de medicamente. Cu toate acestea, ultima declarație de acest tip a fost depusă pe situl Colegiului Medicilor din Satu Mare în anul 2014, cu toate că Legea prevede obligativitatea depunerii anuale a sumelor provenite din sponsorizări anual. Aste pentru asigurarea transparenței.

În total, Colegiul Medicilor din Satu Mare a primit 81.848 de lei, reprezentând ”sponsorizare mijloace materiale” sau creditare curs”. Cea mai mare sumă primită – în anul 2014 – ca și ”sponsorizare mijloace materiale” a fost de 9.971 și a fost dată de un concern farmaceutic gigant la nivel mondial.

Participări la congrese internaţionale, vizite de studiu în străinătate, vacanţe scumpe – finanţate de firmele de medicamente – sunt câteva dintre sponsorizările prin care care industria farmaceutică obişnuieşte să seducă şi, nu de puţine ori, să cumpere pe unii dintre medici.

Cât este de etică această practică? Cert este însă că începând din 2015 legea scoate la suprafaţă aceste practici şi obligă beneficiarul (medic, asistent, organizaţie medicală, etc) şi sponsorul (firma de medicamente) să expună toate detaliile “darurilor de la greci”: valoarea sponsorizării, cine a făcut-o, când, în ce a constat, cine a încasat-o.

 

 Fii primul care comentează! despre "Oficial, MEDICII sătmăreni au PRIMIT zeci de mii de lei de la FIRMELE de medicamente. Ce spune legea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre sănătate
O sătmăreancă a făcut INFARCT în public. A fost SALVATĂ în ultima clipă

Închide