OFICIAL. Rețeaua de gaze se extinde cu 58 de km în județul Satu Mare

Rețeaua de gaze naturale se extinde cu 58 de kilometri în județul Satu Mare, anunță Transgaz. Mai exact, cu 28 de kilometri în partea de nord a județului și cu 30 de kilometri în partea de sud.

Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților – deputatul Iulian Iancu, a declarat că totul depinde de primarii din zonele respective, iar banii necesari sunt asigurați deja. Deputatul Iulian Iancu le-a mai recomandat primarilor să aplice cât mai repede pe aceste proiecte și să concesioneze extinderea rețelei de gaze pe raza comunelor. Cu atât mai mult cu cât costurile sunt suportate de Transgaz.

”Gruparea sud include comunele Beltiug, Supur, Acîș, Socond, Bogdand și Hodod. Gruparea nord-est include comunele Călinești-Oaș, Gherța Mică, Tîrșolț, Bixad, Turulung, Cămărzana, Bătarci și Tarna Mare”, a declarat Iulian Iancu.

Vicepreședintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților – deputatul Octavian Petric – le-a recomandat primarilor din zonele vizate să se asocieze, pentru a avea șanse la demararea unor proiecte în vederea atragerii investiției in rețeaua de gaze.

”În vederea dezvoltării rețelelor de gaze naturale în județul Satu Mare este nevoie de înființarea unor Asociații de Dezvoltare Intercomunitare. Am vorbit cu primarii și i-am încurajat să facă aceste demersuri privind asocierea”, a spus Octavian Petric.

Deputatul Petric a spus că actualul sistem de încălzire pe lemne nu mai este o variantă de viitor, în condițiile în care în România consumă 24 de milioane de metri cubi anual, dar exploatează maxim doar 18 milioane de metri cubi. Din cauza cererii foarte mari a crescut și prețul la materialul lemnos. În acest sens, una dintre cele mai bune resurse rămâne gazul natural.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei întâlniri de lucru organizate de către deputatul sătmărean Octavian Petric, care a inițiat un demers prin care se are în vedere asigurarea infrastructurii în vederea racordării la rețeaua de furnizare a gazului natural a tuturor localităților din Țara Oașului.

Concret, la inițiativa deputatului Octavian Petric – în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Industrii, președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților – deputatul Iulian Iancu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) – Dumitru Chiriță și reprezentanți ai companiilor care activează în domeniul gazelor naturale (Transgaz, Distrigaz, EON) au efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Satu Mare cu scopul de a găsi soluții pentru a extinde magistrala de gaz în toate localitățile din Țara Oașului.2 Comments on "OFICIAL. Rețeaua de gaze se extinde cu 58 de km în județul Satu Mare"

 1. jan vasar | mai 27, 2018 at 17:26 |

  in cartierul SATMAREL
  NU AVEM GAZUL CONDUS AR FI TIMPUL SA FACETI DEMERSURILE NECESARE SI PENTRU ACEST CARTIER

  View Comment
 2. Ar fi interesant in Satmarel dar probabil e prea departe de oras fata de Bixad 🙂
  Din cate stiu nu exista cesiune eliberata de Primaria SM, practic nu este data unda verde de a trece conducta, asta nu inseamna ca nu se poate face, desi firma DELGAZ Grid prin executie a prestatorului SC Colias Excellium SRL ar vrea sa faca demersuri dar se opreste de acea cesiune.
  In alte orase se poate si chiar se ramburseaza fondurile investitiei deoarece exista la nivel national extindere de gaze dar totul se rezuma la PRIMARIA SATU MARE si dorinta de a face (oameni) => Sper sa ma insel

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre E.on Gaz, investiție
Primăria Agriș bate în retragere. Cea mai mare fermă de goji (România) se poate salva

Închide