Oficialii WIZZAIR: ”Sunt șanse să aducem noi curse la Satu Mare”

Tamara Vallois – șefa Serviciului de comunciare al Wizzair – a admis AZI, 4.11.2016, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Satu Mare că sunt șanse mari ca operatorul aerian să aducă noi curse la Satu Mare. Totul ar depinde de rezultatele obținute în următoarea perioadă.

Deocamdată, rezultatele sunt foarte bune. Oficialul Wizz Air a arătat valorile de trafic ale primelor zboruri și s-a declarat mulțumit.  Dacă în primul zbor de la Londra spre Satu Mare au fost la bord 160 de persoane, la a doua cursă au fost 158. De la Satu Mare spre Londra pasagerii sunt mai numeroși, respectiv 171 în prima cursă, respective 166 la a doua cursă.

”Cifrele sunt minunate pentru primele zboruri și suntem foarte fericiți și optimiști pentru viitor. (…) Sperăm să putem aduce în viitor și o aeronavă Airbus 321 la Satu Mare”, a spus Tamara Vallois. 

Contractul dintre Aeroportul Satu Mare se întinde pe TREI ani, existând șanse foarte mari pentru noi curse, după modelul din Suceava. Acolo unde s-a pornit cu o cursă, iar acum sunt cinci!

De altfel, compania maghiară de low-cost Wizzair a reușit să salveze, pur și simplu, Aeroportul Internațional Satu Mare. Și asta pentru că numărul pasagerilor s-a TRIPLAT odată cu primele curse operate de Wizzari de la Satu Mare spre Londra, și retur.

Până la momentul primei curse Wizzair, pe Aeroportul Satu Mare se înregistra un număr de circa 80 de pasageri. Singurul operator aerian a fost TAROM. Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Județean, media pasagerilor pentru cursa Taron dinspre Satu Mare înspre București a fost de circa 40 de persoane. Returul a însemnat tot aproximativ 40 de persoane.

Dacă luăm în calcul faptul că Wizzair a adus într-o singură zi peste 200 de persoane, statistica vorbește de la sine.

Concret, conform acelorași surse, aeronava Wizzair a plecat luni de la Satu Mare spre Luton cu 172 de pasageri la bord. Asta din cele 180 de locuri disponibile. De asemenea, aeronava care a aterizat la Satu Mare cu 144 de pasageri dinspre Londra.

Având în vedere aceste realități, Consiliul Județean Satu Mare deja lucrează la suplimentarea curselor aeriene și spre alte destinații din Uniunea Europeană.

Wizz Air este una dintre cele mai cunoscute companii Low Cost. Este un operator maghiar care s-a specializat pe curse europene. Din 2016, flota Wizz Air se bazează doar pe avioane de tip Airbus, compania plasând cea mai mare comandă din modelul A321 Neo, care urmează să fie livrate începând cu 2019. Wizz Air preferă să opereze de pe aeroporturile mai mici, evitând astfel costurile ridicate.

2 Comments on "Oficialii WIZZAIR: ”Sunt șanse să aducem noi curse la Satu Mare”"

  1. Tamsula Medi | aprilie 25, 2017 at 15:23 |

    Căn întroducți curse spre Bruxelles să nu ne mai deplasăm la Budapesta sau Debrecen ?!

    View Comment
  2. Asteptam cu nerabdare curse Paris -Satu-Mare !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Wizz Air
Mai MULTE curse AERIENE internaționale de la Satu Mare. Ce spune conducerea Consiliului Județean

Închide