Opinia unui cunoscut avocat sătmărean, despre cazul dublei crime de la Bârsău

Marin P. (42 de ani) a recunoscut că le-a omorât pe cele două femei din Bârsău, în vârstă de 54 și 63 de ani. Inculpatul se află în arest preventiv și riscă aplicarea pedepsei cea mai mare, în opinia cunoscutului avocat sătmărean Ciprian Ardelean. 

Contactat de reporterii PresaSM, avocatul Ciprian Ardelean este de părere că – date fiind antecendentele penale ale lui Marin P. – judecătorii vor aplica maximul pedepsei prevăzut de lege în acest caz, care nu ar putea merge decât în direcția detențiunii pe viață.

”Înțelegând că până la această dată a fost recunoscută fapta, raportat la antecedentele penale ale inculpatului, acesta fiind eliberat anul trecut din executarea unei alte pedepse pentru infracțiunea de tentativă la omor, o infracțiune gravă de altfel, săvârșită tot prin violență asupra membrilor familiei sale, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile este una de natura normalității. În opinia mea, această măsură va fi prelungita până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză, judecata urmând a se face în astfel de pricini în regim de urgență. Raportat la gravitatea infracțiunii săvârșite și antecedentele sale, dacă inculpatul va fi găsit vinovat, nu poate primi decât o pedeapsă privativă de libertate al cărui cuantum ar trebui să fie orientat către maximul prevăzut de lege în condițiile în care acesta nu este doar recidivist, dar este deja la a doua faptă gravă de același gen și care s-a soldat de data aceasta cu pierderea de vieți omenești, viața fiind dreptul suprem al oricărei persoane, fără de care nici un alt drept nu poate exista”, a spus Ciprian Ardelean.

Avocatul Ciprian ArdeleanAvocatul sătmărean critică și instituția liberării condiționate, care a permis ieșirea mai rapidă a lui Marin P. din închisoare.

”Nu doresc să arunc o anatemă asupra instituției liberării condiționate, deoarece în practica actuală această instituție este în profundă reformare, însă consider că pentru anumite categorii de infracțiuni, instanțele vor trebui să fie mai diligente (suplinind poate o următoare intervenție a legiuitorului), atât în ceea ce priveste admiterea acestor cereri de liberare cât și în ce privește respingerea lor”, a conchis Ciprian Ardelean.Fii primul care comentează! despre "Opinia unui cunoscut avocat sătmărean, despre cazul dublei crime de la Bârsău"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ciprian Ardelean, crimă, Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. Sătmărean dispărut fără urmă după o bătaie! Unde a fost găsit ulterior

Închide