OPINIE. Când doi polițiști din județul Satu Mare se comportă ca și borfașii!


În ultimele luni vorbim tot mai mult despre clanurile țigănești, care au ajuns să facă legea în anumite zone ale țării. Se îmbogățesc, își ridică palate, calcă în picioare Codul Penal, dar nimeni nu îi întreabă de sănătate.

Polițiștii curajoși, care ar vrea să se implice total în lupta împotriva infractorilor, sunt vânduți/deconspirați tocmai de către colegii lor din sistem. După cum a fost cazul unei polițiste care a lucrat sub acoperire și care a cărei identitate a fost devoalată de către polițiști, fiind la un pas să fie lichidată fizic de către clanurile țigănești. Polițistă care, în semn de protest, și-a dat demisia.

Este clar că în Poliția Română sunt indivizi care se pare că nu ar avea nicio treabă cu uniforma pe care o poartă. Ar putea fi și cazul polițistului din Socond, care a făcut, miercuri, accident în orașul Ardud, intrând cu mașina în stâlp.

Știind că a consumat băuturi alcoolice (0,14 mg/l alcool în aerul expirat), polițistul (30 de ani) și-ar fi sunat un coleg din Poliție, care ar fi venit să îl ia. Și duși au fost. Noroc cu martorii curajoși, care au informat mass media județeană. Așa a aflat și opinia publică despre acești ”oameni ai legii”.

Superiorii ierarhici ne-au anunțat oficial că: ”conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării”.

Toate bune și frumoase, nu?! Vor spune unii polițiști că este uman să mai și greșești. Oare așa să fie?! Când tu, ca și polițist, știi că ai băut, dar te urci la volan. Unde este greșeala?! Când tu, ca și polițist, trebuie să circuli cu viteză legală, dar uiți piciorul pe accelerație. Unde este greșeala?!

Întrebare: oare de câte ori a mai făcut asta?! Aici vorbim de un caz grav, atât din punct de vedere legal cât și moral. Aici vorbim despre un polițist băut și vitezoman, care se face nevăzut, ajutat (complicitate) de către un alt polițist.

Astfel de indivizi aduc prejudicii de imagine Poliției Române, dar în special polițiștilor corecți.

Mă întreb, oare dacă se acoperă la astfel de fapte, când vine vorba despre corupție sau infracțiuni mai grave, acolo ce se întâmplă?!

Ciprian Bâtea – editor PresaSM și plătitor de taxe, cu ZERO amenzi de circulație la activ!2 Comments on "OPINIE. Când doi polițiști din județul Satu Mare se comportă ca și borfașii!"

  1. slabe sanctiuni!

    View Comment
  2. A primit santiunea “avansare in grad peste rand”! Ce politisti, astia tot MILITIENI sunt, nicio diferenta, cu mici exceptii.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Inspectoratul de Poliție Județean
FOTO. După ce o minoră a fost accidentată grav, se refac marcajele pe strada Păuleștiului

Închide