OPINIE. Când unii polițiști locali din Satu Mare se cred dumnezei. Dar habar nu au de lege!


Unii polițiști locali au impresia că legea se aplică după bunul lor plac, nu după litera și spiritul ei. Cu carențe profesionale evidente, aceștia se pun să agaseze cetățeni de bună-credință pentru simplu motiv că își ”permit” să fotografieze o intervenție a Poliției și Poliției Locale în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare. De parcă ar fi…agenți secreți! Doamne, importanți vă mai credeți! 

Adică, ”stimați” polițiști locali, orice cetățean este liber să fotografieze un astfel de eveniment produs pe domeniul public! E clar?!  Totuși, când probabil că au realizat că se comportă precum vechii milițieni și că îi reproșează cetățeanului exercitarea unui drept elementar, ”agenții” s-au legat de un alt aspect.

Ca să se răzbune pe cetățeanul de bună-credință, aceștia l-au luat la rost de ce câinele pe care îl plimba nu avea botniță. Dar nu oricum, ci au pornit girofarul și au strigat după tânăr! Ca într-o țară din lumea a III-a.

Ca să le explicăm noi ”milițienilor” cum stă treaba cu legea, dacă HABAR nu AU, câinele era unul de talie mică, un bulldog francez. Legea nu prevede obligația ca patrupedul din această rasă să aibă botniță.

Și cităm din lege – ORDONANȚA DE URGENȚĂ NR. 55 DIN 30 APRILIE 2002: ”Accesul câinilor prevăzuți la art. 1 lit. b), precum și al câinilor din rasele Ciobănesc Belgian Malinois, Ciobănesc German, Dobermann, Presa Canario, Ciobănesc de Asia Centrală Komondor, Kuvasz, Schnauzer Uriaș și metișii lor în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă”.

Despre bulldog-ul francez nici pomeneală în lege. Mai treceți pe la cursurile de legislație, că vă faceți de toată jena. Când au văzut că au căzut în ridicol, bravii polițiști locali i-au spus tânărului că a scăpat cu un ”avertisment”.

Poftim?! Voi, în schimb, nu ar trebui să scăpați cu un avertisment, fiindcă sunteți plătiți din bani publici să aplicați legea, pe care evident nu o cunoașteți! Nu intimidezi un cetățean de bună-credință cu girofarul și vociferând din mașină. Că în fața adevăraților interlopi vă tremură pantalonii și epoleții. Excepție fac polițiștii locali dedicați și profesioniști! Și nu sunt tocmai puțini. 

Opinie de Ciprian Bâtea – editor PresaSM3 Comments on "OPINIE. Când unii polițiști locali din Satu Mare se cred dumnezei. Dar habar nu au de lege!"

  1. Militia…

    View Comment
  2. Te rog sa te informezi Tov Polițist ,sa stii ce rase de caini trebuie sa poarte sau nu botnița ….Daca vrei sa mai lucrezi in Miliție…..

    View Comment
  3. Aceasta institutie toxica care toaca banii societatii(sute de mil) fara sa faca mai nimic trebuia de mult desfintat A fost creat ptr.prieteni.cunostinte,rude,pensionarii din MAI sau secu Este ceva fara rost ,sper sa nu mai tine mult iar trintorii vor fi trimis la lucru pe buneAvem ce face cu bani in municipiu ;nu???

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Poliția Locală
FOTOGALERIE. ”Marea relaxare” la unii sătmăreni. Parcul ”UFO”, uriașă groapă de gunoi!

Închide