OPINIE. Care schimbare?! Asta ați votat, sătmăreni?! Radu Bud, vechiul și noul prefect

Asta ați votat, dragi sătmăreni?! Ați vrut transparență, un alt mod de a face lucrurile?! Ei, bine, nu s-a schimbat absolut nimic! Totul este la fel! PNL a numit noul prefect al județului Satu Mare printr-un mare secret. Noaptea, ca hoții, exact ca și PSD.

Nici transparentizarea modului în care sunt luate deciziile politice, un lucru solicitat insistent de cei ieșiți în stradă împotriva guvernării PSD, nu a fost respectată.

Proiectele de hotărâre, atât cele de revocare, cât și cele de numire în funcție a prefecților și subprefecților nu au fost publicate înainte de ședințele de guvern. Iar deciziile luate au fost comunicate la multe ore după ce ele au fost adoptate.

PNL s-a angajat să aducă decizia politică mai aproape de societatea civilă. Cu toate astea, numele viitorilor prefecți au fost aflate pe surse, deși partidul putea opta pentru anunțarea oficială a candidaților care se luptă pentru numire.

Societatea civilă, atât de lăudată în timpul campaniei pentru prezidențiale, a fost lipsită de oportunitatea de a se pronunța asupra numirilor. E vorba de același modus operandi de până acum, cu negocieri purtate prin birouri, pe firul scurt către București, unde influența politică a liderilor locali primează față de o eventuală consultare populară.

Radu Bud, un personaj privilegiat al sistemului, care nu a produs nicio schimbare vizibilă în bine, este din nou prefect! Părerea mea: ați votat exact pe degeaba! Rămâne cum au stabilit ei: adică, tot așa! Păcat, ne prostesc de prea mulți ani! Mai exact, de 30 de ani! 

Vorba cântecului: ”Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii!”. Rușine, la 30 de ani de la Revoluție! Sau lovitură de stat, după 22 decembrie. 

Ciprian Bâtea – editor PresaSM3 Comments on "OPINIE. Care schimbare?! Asta ați votat, sătmăreni?! Radu Bud, vechiul și noul prefect"

  1. Pai lasase omul neterminata treaba cu terenurile de la UNIO . Ce sariti asa de repede in sus ? Urmeaza apoi Saturn , Textila , Mondiala ….si tot asa .

    View Comment
  2. este normal ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să fie schimbat odată cu schimbarea Guvernului. PSD-ul a distrus economia țării.

    View Comment
  3. Sigur,asta am votat,asta vrem !!!Si mai vrem ca Sonika sa fie din nou seful corpului de control al prefectului,ca inca nu are destul!!Si mai vrem ca toate odraslele pnl-istilor sa primeasca locuinta sociala !!Urgent,altfel iesim in strada !!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului, Prefectura Satu Mare
Prefectul PSD de Satu Mare a plecat din funcție. Urmează liberalul Radu Bud

Închide